Indretningsdesigneren har indrettet sit sommerhus som en helårsoase

"Det er vigtigt for os at have et sted at tage hen som familie, der er i hjemlige omgivelser, når vi trænger til at lade batterierne op."

Der er direkte adgang fra køkkenet til den overdækkede terrasse med en firefløjet foldedør, som kan åbnes helt op. Her nydes morgenmaden sammen med morgensolen, men den terrassen kan bruges hele dagen. The Brandt Studio forhandler både havemøblerne og de gamle kinesiske krukker.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

New England i Hornbæk

I indretningsdesigneren Julie Brandt Dams sommerhus i Hornbæk er stilen gennemført harmonisk. Også selvom hun bor med flere stilarter og masser af kontraster. For den røde tråd er et ensartet farvevalg, taktile overflader og eksklusive materialer.

Alt sat i ramme af et enkelt hus i New England-stil.

Indretningen bærer præg af, at Julie Brandt Dam elsker detaljer og personlige fortællinger samt en moderne stil. Fokus er altid på et unikt og lækkert materialevalg. Bænken i jern og læder er hendes eget design, og på væggen over bænken hænger en antik, italiensk stenplade.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Fra idé til et færdigt resultat

Den enkle New England-stil fra den amerikanske østkyst har tjent som inspiration for Julie Brandt Dams sommerhus i Hornbæk, som hun deler med sin mand, Thomas Dam, og deres tre sønner.

Indretningen underbygger husets stil ved at være klassisk med europæisk design samt med ting fra Asien og Afrika. Samtidig er stilen et vidne om Julies virke som indretningsdesigner under sit eget firma, The Brandt Studio.

Gennem hele sit liv har hun beskæftiget sig med design og interiør. Hun har en udpræget sans for æstetik, at skabe personlighed samt indtænke funktionalitet i sine indretninger. I sit virke som indretningsdesigner er hun ofte med hele vejen fra idé til det færdige resultat inden for både arkitektur og indretning – selv ned til den mindste detalje.

Derfor var det også naturligt for hende at være med ved tegnebrættet, da hun skulle skabe familiens fristed i Hornbæk.

Julie Brandt Dam foran sit sommerhus. Hun arbejder med interior og design, og rådgiver bl.a. om bygge- og renoveringsprojekter, arkitektur og boligindretning.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Køkken og stue er opdelt med en væg i glas og metal, som ofte er at finde på gamle fabrikker eller i loftslejligheder i New York. Det skaber et frit kig mellem rummene og giver samtidig et mere råt look. Julie rejser verden rundt for at finde unikke ting til sine kunders hjem, og stolen i træ er fundet i Etiopien.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

De helt rigtige rammer for en helårsoase

Udvendigt er huset beklædt med vandrette gråmalede brædder og sprossede sorte vinduer. Indvendigt har hun valgt egetræsgulve i Weathered Grey, som er brændt og olieret, så de er praktiske og lette at vedligeholde.

I indretningen er der ikke så meget fokus på at skabe en traditionel sommerstemning i møbler og tilbehør, men mere på en skøn helårsoase.

– Komfort er vigtigt, hvis man skal have lyst til at komme her om vinteren. Man skal altid kunne få varmen, når man har gået en lang tur ved vandet.
Derfor har jeg valgt både gulvvarme, karbad og pejs.

Selv de mindste detaljer er tænkt ind i arkitekturen, som kan ses ved de åbne hylder i væggen, der naturligt glider ind i stuens linjer. Det store vinduesparti åbner rummet op mod haven, hvor naturen spejles i motivet i fotokunsten. De runde borde i forskellige jordnuancer kan flyttes rundt efter behov ved sofaerne.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Naturen afspejles i indretningen

En anden ting, der har betydning for en sommerhusindretning, er at trække naturen indenfor, så overgangen mellem ude og inde er mere flydende, fortæller Julie fra sit hus, hvor naturmaterialer i form af egetræsgulve og frilagte loftsbjælker er med til at give en varm og hyggelig atmosfære.

Således spejler huset sig i den fine omliggende natur, der er et gammelt skov- og plantageområde i Hornbæk tæt på vandet.

Der måtte dog fældes lidt træer for at gøre plads til både huset og en græsplæne, men da familien ønskede at bevare den rustikke natur, er grunden stadig rig på både fyr, poppel og grantræer.

Den smukt glaserede og rustikke keramik er både til hverdagsbrug og pynt. Alt er fra The Brandt Studio.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Den hyggelige spiseplads på terrassen har både åbent ildsted og indlagte varmelamper i loftet, så middagene kan forlænges til langt ind i sommernatten.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Der er tænkt over den mindste detalje

Husets placering på grunden er nøje gennemtænkt i forhold til solen. Derfor er terrasser og overdækning placeret, så funktionaliteten af huset er i top, ligesom der er brede foldedøre, der kan åbnes helt op.

Naturmaterialer i form af rustikke plankegulve, et langbord med råt træ og frilagte loftsbjælker i stuen er med til at give huset en varm atmosfære, ligesom det omkringliggende kystlandskab afspejles i indretningen. Julie sammensætter ofte kontraster i form af forskellige materialer, stilarter samt overflader, men også moderne møbler kontra antikviteter og det rå kontra det elegante. Hun finder dog altid en balance, så der skabes harmoni og flow i indretningen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Køkkenet har Julie selv designet, og det
er udført i bejdset ask med bordplade i italiensk marmor.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Gæster er en fast del af sommerhuslivet hos familien, og i gæsteværelset dukker brændte jordfarver op som diskrete farvepift. Det varme udtryk underbygges af et rustikt træbord.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

I soveværelset har Julie selv designet skabene, der er beklædt med håndlavet tapet fremstillet af bananpalmeblade. Som kontrast til det lette udtryk har hun sammensat lamper i råt jern og silkeskærme.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Indretningen byder gæster ind med åbne arme

– Det er vigtigt for os at have et sted at tage hen som familie, der er i hjemlige omgivelser, når vi trænger til at lade batterierne op. Her kan vi være sammen med venner og familie på en mere afslappet facon. Vores drenge elsker at tage med, fordi der er mere fokus på at være sociale og lege end derhjemme. Vi har både petanquebane og bordtennisbord og altid plads til overnattende gæster. Så det er vigtigt, at indretningen er æstetisk og med atmosfære, men samtidig funktionel og praktisk.

Julie er altid på jagt efter nye, spændende materialer, som hun også er god til at finde. Det kan ses her i brusenichen af marmor med flotte aftegninger, der virker som et smukt skyggespil fuld af elegance.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Komfort er et vigtigt element, hvis et hus skal bruges hele året. Derfor har Julie indtænkt plads til et badekar, så man kan tage sig et langt, varmt bad i vinterhalvåret.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad