Hybenhuset sommerhus
© Sif Meincke

I Hybenhuset er der gået sport i at skabe et sommerhus med tech og genbrug

Sif og Ole har skabt de bedste rammer for total afkobling i deres moderne sommerhus i Odsherred

En frisk duft af sommerhus

Alt ånder fred, idyl og stilhed, når familien ankommer til sommerhuset.

Men frem for at træde ind i en atmosfære af lidt hengemt sommerhuslugt og kigge ud på en plæne, der bærer præg af at have været uden opsyn i nogle uger, så er luften indenfor frisk og ren – der dufter faktisk af nyvasket tøj – og plænen er nyklippet.

hybenhuset sommerhus

Der er mange yndlingspletter i huset – en af dem er i stolen ved brændeovnen en kold regnfuld aften. Kurven er fra PileByg, og fejesættet på væggen er fra Blindes Arbejde. Messinglysestagen øverst på væggen er fra Sifs fars ungdom, hvor han købte den i Form og Farver.

© Sif Meincke
hybenhuset sommerhus

Alkoven er husets hjerte. Der ligger to dobbeltmadrasser i den, så der er plads til hele familien.

© Sif Meincke

Klassisk med digitale løsninger

Selvom sommerhuset udstråler enkelhed og simple living, så gemmer der sig bag det klassiske, sortmalede træværk, ud over det obligatoriske wi-finetværk, digitale løsninger som Home Connect og Google Home, så alt fra lys og varme til vaskemaskine og robotplæneklipper kan programmeres og fjernstyres via apps.

Nogle af de digitale løsninger tjener vigtige formål, som fx kameraerne, der giver besked, hvis der er uønskede gæster på grunden – andre er bare praktiske. Og så er der nok også gået lidt sport i det med at kunne styre alt via apps, fortæller Sif Meincke.

Hybenhuset sommerhus

Lugtrenseren fra Electrolux er uundværlig i sommerhuset, i hvert fald hvis man har allergier, som der er i familien. Den er til at bære rundt, og typisk står den i soveværelserne, når familien er i huset, så de rum har helt ren luft.

© Sif Meincke
hybenhuset sommerhus

Matbordet från Brdr. Andersen köpte Sif och Ole strax efter att de hade träffats. De röda Carimate-stolarna från Fritz Hansen matchar elegant PH-lamporna från Louis Poulsen som är milt ljusblåa med röd underskärm. Hummertavlan är från The Dybdahl Co.

© Sif Meincke

Tech-løsningerne er blevet en hobby

– Vi er helt klart blevet grebet af det og synes, det er lidt sjovt. Det begyndte, da vi flyttede fra hus til lejlighed og skulle lave alt om. Vi har to teenagedrenge, som synes, det er det fedeste at køre Home Connect, og de spurgte, om vi ikke skulle gøre det i den nye lejlighed. Og så er det ligesom fortsat.

I sommerhuset giver det også rigtig god mening, at man kan styre ting, inden man tager afsted, og holde øje med huset, når man er væk, fortæller hun og giver et eksempel:

– Selvom det er et forholdsvis nyt sommerhus, kommer der alligevel sommerhuslugt, og vi har allergier i familien, så et døgn inden vi skal afsted, tænder vi for luftrenseren, så luften bliver renset for det indelukkede.

Hybenhuset sommerhus

Vaskemaskinen er styret via Home Connect, så når familien forlader huset, lægger de sengetøj og andet vasketøj ind i maskinen. Inden næste besøg i sommerhuset starter de maskinen via fjernstyring, og så er det rene tøj klar til at blive hængt op ved ankomsten. Oven på vaskemaskinen står en benzindunk, Jerry Can, som Sif Meincke selv har skåret op og lavet om til toiletskab.

© Sif Meincke
hybenhuset sommerhus

Cuba-stolene fra Carl Hansen & Søn er nemme at flytte rundt og at tage med ud på terrassen.

© Sif Meincke

Alt fra vaskemaskine til kameraovervågning er digitalt

Varmen kan også blive tændt på forhånd, så huset er lunt og rart at ankomme til i årets kolde perioder. Lyset styres via Google Home, og vaskemaskinen kan sættes i gang, så det rene sengetøj er klar til at blive hængt op, så snart de ankommer til huset.

– Og så bruger vi kameraovervågning, for vi har fået hugget en del. Jeg ved ikke, om vi har fået afværget noget, men jeg har da engang, hvor jeg fik en notifikation, stået og råbt ind i skærmen og fået sat alarmen i gang. De gik i hvert fald igen, men om det bare var nysgerrige vindueskiggere, det ved jeg jo ikke, siger hun med et lille grin.

Hybenhuset sommerhus

Det bedste er at se på andre, der knokler. Især Ole kan sidde i timer og kigge på, at plænen bliver slået af robotten fra Bosch.

© Sif Meincke

Omgivet af smuk natur

Valget af de smarte løsninger er kommet til at handle lige så meget om fascinationen af selve teknikken som om funktionen i sig selv, fortæller hun. Hvad kan man styre, og hvordan?

Måske derfor er familiens helt store ønske lige nu en Weber-wi-fi-grill. Så er der besked på appen, når stegen er klar.

Smarthome-løsningerne til trods, så er det dog alligevel roen, lyset og naturen, som Sif Meincke fremhæver som det bedste ved at lægge byen bag sig og træde ind på grunden midt imellem høje, grønne træer.

Hybenhuset sommerhus

Kig ind i gæstehytten, som ligger på terrassen

© Sif Meincke
Hybenhuset sommerhus

Nede i haven har familien for nylig fået bygget en terrasse, hvor der er læ og overdækning på regnfulde dage. Her kan tændes gasbål og tages en lur i de to sofaer fra Bilka

© Sid Meincke
hybenhuset sommerhus

Den store terrasse, hvor livet leves det meste af sommeren. Møblerne er fra Jysk. Det store 60 år gamle oliventræ er købt i Bilka. Hunden Lulu har sneget sig ind på billedet.

© Sif Meincke

Det lille sommerhus blev bygget større i etaper

Hybenhuset, som sommerhuset hedder, ligger i Odsherred kun adskilt fra en sandbadestrand af nogle små indsøer.

Det er et modulhus, som oprindeligt kun var på 60 m2. Selvom livet mest leves på terrassen, blev huset alligevel med tiden for småt til familien, så de har siden udbygget det i etaper. Den nuværende stue er en tilbygning, et gæstehus er kommet til i forlængelse af terrassen, og derudover er der i et solrigt hjørne af haven blevet bygget en overdækket terrasse, som er hele familiens helle, når det regner.

I stuen har familien også skabt en hyggelig hule i form af en alkove, som er stor nok til at rumme madrasser til to dobbeltsenge.

– Jeg ville egentlig ønske, at der slet ikke var tablets i sommerhuset, og at der kun var film om aftenen, men sådan er det åbenbart ikke i min familie. Men inde i alkoven hænger der på væggen ind mod stuen bogreoler, så her bliver der faktisk mest læst bøger, og her er plads til hele familien, fortæller hun.

hybenhuset sommerhus

Da Sif og Ole skulle have nyt køkken, syntes de, det var spild med nye elementer – de fungerede jo. Så resultatet blev en upcycling af det gamle køkken med maling og en ny bordplade, der skulle kunne tåle alt, være lækker at se på og i sig selv indbefatte så meget upcycling som muligt.

© Sif Meincke
Hybenhuset sommerhus

For at undgå den synsmæssige støjende emhætte faldt valget på et Bora-komfur, som har indbygget emfang. Når familien er i sommerhuset, bruger de meget tid på madlavningen, så derfor har de prioriteret gode og holdbare løsninger i køkkenet. Den hvide loftslampe, Arigato, er købt på lamper.dk, og kobbergryden er fra franske Mauviel.

© Sif Meincke

Flere elementer i sommerhuset er upcyclet

Ligesom familien er gået langt med de teknologiske løsninger, så gør Sif Meincke lige så meget ud af at udnytte de ressourcer, der er i huset, og kun tilføre velovervejede nye køb til sommerhuset.

– Det er jo synd i disse tider at smide noget ud, der fungerer, så i stedet for at udskifte hele køkkenet har vi forsøgt at upcycle så meget som muligt, malet lågerne blå og i stedet brugt pengene på en ny bordplade, for det var tiltrængt.

Når jeg går i gang med noget, kan jeg godt lide at gå hele vejen, så jeg prøvede at finde den bordplade, der var allermest upcyclet.

Jeg har også selv bygget en sofa af restmaterialer, som er den, vi sidder allermest i, og jeg maler gerne ting om, så de får nyt liv. Jeg har fx malet en virkelig grim globus rød indeni og sat billeder på af familien på de steder, vi har været. Så bliver den lige pludselig sjov.