Bæredygtig, A-formet hytte i Finland i fantastisk design

Den blot 9 kvadratmeter store hytte går i et med naturen på en solkysset klippe ud fra Helsinkis kyst. Og den kan blive din for kun 200 kroner pr. nat.

a-formet hytte finland natur
© Neste

9 kvadratmeters ren bæredygtighed

I samarbejde med energiselskabet Neste har finske Robin Falck designet den miljøvenlige Nolla-hytte. Hytten er en del af Nestes "Journey to Zero"-kampagne, der ønsker at inspirere til at leve et liv med minimale miljøfodaftryk.

Nolla betyder 'nul' på finsk, og tro mod sit navn er hytten lavet af finsk krydsfiner og spejlpaneler, der både hjælper hytten til at gå i et med naturen, men samtidig er bæredygtige og lokale materialer.

a-formet hus spejl væg bæredygtig
© Neste

De spejlbeklædte vægge er ikke kun for æstetikkens skyld. De hjælper også til at tilpasse temperaturen inde i hytten ved at reflektere sollys og varme væk. Hytten står på 8 høje ben, der sikrer, at den kan opsættes på ethvert terræn uden at forstyrre det naturlige landskab.

Eftersom al hyttens elektricitet skal komme fra vedvarende energikilder, er der installeret solpaneler på taget, der forsyner hytten med elektricitet.

minimalistisk design soveværelse udsigt
© Neste

Hytten omfavner den ikoniske, finske sans for æstetik – både udvendigt og indvendigt. Indvendigt er hytten indrettet ud fra moderne minimalisme, men genanvendelse og bæredygtighed var blandt de afgørende faktorer bag udvælgelsen af interiør.

Samtidig er alle møbler lavet i lokalt fremskaffede, miljøvenlige materialer, hvilket går hånd i hånd med visionen om, at hytten skal fejre denne nulemission-livsstil.