10 inspirerende løsninger til sommerhuset
En hyggelig alkove, et køkken skåret helt ind til benet eller en bruser under åben himmel. Det er detaljerne og de gode ideer, der gør hele forskellen - også i sommerhuset.
Af
Billigt køkken, der ligner en million
I sommerhuset har de færreste penge til et dyrt køkken, men de fleste vil alligevel gerne have noget lækkert. Derfor er dette køkken i sommerhuset ombygget af arkitekt Uffe Topsøe-Jensen genialt. Bordpladen i sten er fundet i rodekassen i Ikea, mens fronterne er savet ud i helt almindelig krydsfiner, der som en fin detalje matcher sommerhusets vægge. Bliver finerfronten grim, kan den derfor nemt udskiftes for blot 50 kroner. Køkkenets indmad er også fra Ikea.
Se mere fra sommerhuset hos Danske BoligArkitekter.

Village House, Powerhouse Company
09-2012
Under (næsten) åben himmel
Sommerhuset af arkitekt Charles Bessard ligger på en temmelig kedelig og ordinær grund. Men med en gennemtænkt arkitektur er det alligevel lykkes at gøre sommerhuset spændende. De mange skrå flader i loftet har givet plads til otte tagvinduer fordelt i næsten alle rum, og ikke ét af dem er placeret tilfældigt, men nøjagtigt efter hvor sollyset falder på forskellige tidspunkter af døgnet. Gennem de mange både store og små ruder er der en mangfoldighed af udsigter - skønt!
Se mere fra sommerhuset hos Danske BoligArkitekter.

Hyggelig alkove
Udnyt dit sommerhus til at leve på en anden måde end derhjemme: Det kan gøres let med en hyggelig alkove, ligesom i dette sommerhus af arkitekt Jørgen Dahlgaard. Alkoven kan bruges enten som soveplads eller bare som en hyggelig hule i stuen. Alkoven giver plads til fordybelse og en smule alenetid, uden at man afskærer sig helt fra fællesskabet i opholdsrummet. Fra alkoven er der udsigt til naturen ligesom i resten af sommerhusets rum.
Se mere fra sommerhuset hos Danske BoligArkitekter.

Gæsternes helt egen fløj
I dette sommerhus af arkitekt Søren Sarup har gæsterne fået deres helt egen fløj i form af et anneks med tre soveceller. Annekset adskillelse fra hovedhuset gør det muligt for gæsterne at trække sig tilbage og få lidt privatliv eller gå tidligt og ugeneret i seng, selvom aftenens omgang af brætspil i hovedhuset varer til langt ud på natten.
Sovecellerne er skrabet for alt overflødigt, sådan at samvær med venner og familie foregår i hovedhuset, og gæsterne kun har behov for madras og sengebord i alkoverne. Sommerhusejeren, som er arkitekten selv, har fx tit sine surfervenner på besøg, der let kan overnatte i huset.
Se mere af sommerhuset hos Danske BoligArkitekter.

Enkelt og praktisk køkken
Sværere behøver det ikke at være at lave et lækkert køkken. Et simpelt fundament og med en lækker bordplade på. Mange ville sikkert skjule stålvasken, som man kan se stikke ud under bordpladen. Men her er det en fin og rå detalje, der understreger den simple konstruktion. Desuden bruges vasken til ophæng af viskestykker ved hjælp af magneter. På hylderne har familien sat kasser i forskellige materialer til opbevaring. Det er enkelt og billigt, men ser virkelig lækkert ud og passer godt til sommerhuset simple liv. Der er plads til præcis det, man har behov for - intet mindre, intet mere. Sommerhuset er tegnet af arkitekt Jørgen Dahlgaard.
Se mere af sommerhuset hos Danske BoligArkitekter.

Børnenes paradis
Der bliver vist hvisket og fortalt røverhistorier til langt ud på natten i dette hyggelige sommerhusbørneværelse. Både nede og oppe og endnu længere oppe er der redt op til i alt fem sovende børn ved hjælp af køjesenge og en huleagtig hems i rummets kip. En hyggelige og pladsbesparende måde at lade børnene sove sammen på. Også andre steder i sommerhuset, der er bygget til hele tre generationer, er der tænk hyggelige løsninger i form af små nicher ind i arkitekturen. Her kan der opbevares ting under sædet og læses gode tegneserier. Arkitekten, som har tegnet sommerhuset er Peter Wedell-Wedellsborg.
Se mere af sommerhuset hos Danske BoligArkitekter.

Direkte overgang mellem ude- og indekøkken
Fra køkkenet i sommerhuset, af arkitekt Lotte Elkiær, træder man ud på terrassen, hvor aftensolen går ned. Her er indrettet et enkelt, lille udekøkken i direkte forbindelse med køkkenet. Så skal der ikke så meget til, før man tager udendørsarealerne i brug. Der er nemlig ikke langt til køleskabet, og hvis vejret pludselig skulle slå om, så kan man hurtigt rykke køkkengrej og madvarer indenfor igen.
Se mere af sommerhuset hos Danske BoligArkitekter.

Gemt i klitterne
Sommerhuset tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen vokser nærmest ud af klitterne. Med materialer som cedertræ, beton og zink samt stenurten sedum på taget går det nemlig næsten i et med det gyldengrønne landskab ved Vesterhavet. De nøje overvejede materialer er en lækker detalje, der får huset til at se eksklusivt ud, uden at råbe op og virke pralende. For det er et hus, der passer til sine omgivelser.
Se mere af sommerhuset hos Danske BoligArkitekter.

Bryd barriererne ned
Alle barrierer er brudt ned i dette sommerhus, så ude og inde flyder fuldstændig sammen. Ved at placere pejsen i den nedbrudte ydervæg af glas, har arkitekten forsøgt at give væggen en funktion. På den måde bliver sammenhængen mellem uderummet og inderummet bedre, og pejsen står som en skulptur. Ruderne har han, som en af mange fine detaljer i huset, ladet gå helt ned i gulvet og ind i pejsen, i stedet for at ramme dem ind med normale vinduesrammer.
Se mere af sommerhuset hos Danske BoligArkitekter.

Tænk møblerne ind i arkitekturen
I dette sommerhus, af arkitekt Lotte Elkiær, er der ingen overflødige møbler, ligesom sofa og reoler var tænkt ind i arkitekturen fra start. Denne gennemtænkte løsning skaber ro og overskud, da den faste og minimale møblering gør det lettere at gøre rent og kræver færre tanker om indretning. For møblerne står, hvor de står. En forfriskende forandring i forhold til det liv de fleste lever i helårsboligen med alt slags luksusudstyr og gadgets.
Beklædningen i ludbehandlet fyrretræ fuld af knaster understreger den nordiske og naturlige stemning og giver intimitet og hygge i det store fællesrum. Selv dørene ind til soveværelserne er beklædt med fyrretræ. En rigtig lækker detalje, der betyder, at dørene, når de er lukkede, næsten er usynlige på den store trævæg.
Se mere af sommerhuset hos Danske BoligArkitekter.
