Nostalgi ... helt moderne

Jobbet som senior designer hos Royal Copenhagen fornægter sig ikke i Charlotte Adrians store lejlighed på Frederiksberg. Velkendte porcelænsikoner pryder det inspirerende hjem og skaber fin nostalgi i moderne rammer.

© Per Kjærbye

Indretningen er på samme tid sjov og stilfuld, og her er absolut ikke plads til kompromiser, hvad angår kvalitet og det gode håndværk.

Når man hver dag i sit job er omgivet af æstetiske principper, så er det svært ikke at lade arbejdet smitte af i privaten. Sådan er det i hvert fald hjemme hos Charlotte Adrian, der er senior designer hos Royal Copenhagen.

Hendes store Frederiksberg-lejlighed, som hun deler med sin mand, Mikkel Kornerup, er harmonisk indrettet og emmer af nostalgi med fine indspark fra de klassiske ikoner i porcelæn og keramik, der sætter et ganske særligt præg på lejligheden.

© Per Kjærbye

Lampen over spisebordet Light Shade Shade fra Moooi, har Charlotte Adrian foræret sig selv. Den skaber flot kontrast i indretningen. På bordet er der dækket op til te og scones med en Mussel Mega-opsats, musselmalede morgenkopper og Charlotte Adrians yndlingskop, Måge-termokoppen. Eames-stolene er valgt i den særlige farve greige - en sammentrækning af grey og beige.

© Per Kjærbye

På væggen hænger platter fra forskellige årtier - ægte nostalgi med et moderne udtryk. Den assymetriske opsætning og den matte sortblå baggrund gør væggen ekstra stilfuld. Platterne er dels købt hos Royal Copenhagen, dels fundet på loppemarkeder.

© Per Kjærbye

Vinduet prydes en samling porcelæn helt i hvidt: Lyngby-vasen, sommerfuglevaser og to figurer fra Royal Copenhagen.

© Per Kjærbye

Charlotte Adrian blev i 2004 uddannet industriel designer fra Danmarks Designskole, hvor hun også har undervist og i dag er tilknyttet som ekstern eksiminator. Hun har tidligere arbejdet som industriel designer hos Heiberg Industrial Design og som dekoratør hos CasaShop, inden hun i 2006 begyndte at udfolde sin kreativitet som senior designer hos Royal Copenhagen.

© Per Kjærbye

Charlotte Adrians design præger ikke kun porcelænet i hjemmet, men også møblerne i stuen. Chaiselong-sofaen har hun selv tegnet og fået lavet hos en møbelpolstrer. Også sofabordene er eget design - stubberne af kastanjetræ har parret selv savet til, slebet og malet. Standerlampen Tripode er fra CasaShop. Maleriet af den treøjede kanin, der spiller bordtennis, er malet af Silas Inoue. Plaiden er fra Conran Shop i London.

© Per Kjærbye

Barskabet i palisander er designet af Illum Wikkelsø. Det er fundet på Lauritz.com og sat i stand hos Klassisk Moderne Møbelkunst, hvor både lampen af Christian Dell og stolen af Hvidt/Mølgaard også er købt. Billedet er et tryk af Sikker-Hansen. Lysestagerne er de hvide formprøver brugt til Mussel Mega-stagerne, som Charlotte Adrian har designet.

© Per Kjærbye

Hans J. Wegners cigarstol danner sammen med et bakkebord af Svend Aage Willumsen et lille læsehjørne i stuen. Stolen er et arvestykke, som har fået nye hynder. Bordet er købt på Lauritz.com. I vinduet står en Nagel-stage i krom.