Hjemme hos Veggerby

Den tidligere cykelrytter, nu galleriejer, Jens Veggerby bor i en skøn funkislejlighed i et lille fiskerleje nord for København. En lejlighed, som han har indrettet maskulint og med sikker sans for kunst.

© bobedre.dk

Nej er svaret. Jens Veggerby er ikke i tvivl. Der skal ikke stilles blomster eller pyntes med grønsager eller frugt. For sådan her bor han, og sådan ser her altid ud til daglig. Han er nemlig en mand med ordenssans. Og han er ikke til pynt. Medmindre det er kunst. Den tidligere verdensmester i cykling Jens Veggerby, 41, flyttede i maj sidste år ind i sin nye lejlighed i en funkisejendom i Tårbæk ved Klampenborg.

Han var blevet skilt og skulle finde en bolig i nærheden af sit tidligere hjem og datteren Mie på 10 år. Den fandt han. Beliggenheden var perfekt, men lejligheden bestemt ikke, som han ønskede. Så Jens Veggerby, der er uddannet maler - og ikke helt uerfaren med en værktøjskasse - gik i gang med at konstruere en ny lejlighed. Så godt som alle vægge og lofter blev revet ned, og en helt ny lejlighed tog form. Al nedrivningen og malerarbejdet stod han selv for, og så allierede han sig ellers med håndværkere.

© bobedre.dk

Lisa Malinivskis farverige maleri med masker hænger i den ene ende af stuen.

© bobedre.dk

Et kig gennem stuen. Til højre en papkasseskulptur i bronze af kunstneren Gavin Turk.

© bobedre.dk

Køkkenet i sort træ og stål har Jens Veggerby selv fået ideen til.

© bobedre.dk

Det rustikke badeværelse har Jens selv bygget op fra grunden.

© bobedre.dk

Hele udstillingsprogrammet kan ses på www.galleriveggerby.dk