Bølgen ved Vejle Fjord

Bølgerne går højt ved havnefronten i Vejle. Her har arkitekt Henning Larsen nemlig stået bag et spektakulært stykke arkitektur, hvor to bølger indeholder lejligheder.

© bobedre.dk

Hvis du har passeret Vejle Fjord-broen for nylig, så har du nok også bemærket et stykke iøjnefaldende arkitektur på havnen tæt på broen. To høje buer bølger sig elegant hen ad havnefronten og står som en stor skulptur med vand og skov som nærmeste naboer. Vejle bys nye arkitektoniske vartegn.

To af beboerne i Bølgen, som byggeriet kaldes, var da heller ikke i tvivl, da de første gang hørte om projektet. – Det var kærlighed ved første blik, da vi for cirka tre år siden første gang så projektet her i Skyttehusbugten omtalt i avisen. At vi bor i et helt nyt og spændende Henning Larsen-byggeri, der med sine smukke runde former og beliggenhed ved vandet og de skovklædte skrænter, gør os glade og en smule stolte.

Det er en meget usædvanlig arkitektur, der vil sætte spor langt ind i fremtidens måde at bygge boliger på, tror vi. Alle lægger mærke til Bølgen og dens spetakulære former, som er gået hen og blevet Vejles vartegn, siger lejlighedens ejere.

© bobedre.dk

Byggeriet er nærmest skulpturelt når det er lyst op om aften. Fra den nederste del af Bølgen strømmer der lys ud fra parkerings-etagen gennem betonelementerne.

© bobedre.dk

25 meter over jorden og med helt ugeneret udsigt over Vejle Fjord og broen. Den spisekrog fås vist ikke meget flottere mange andre steder i Danmark. Spisebordet PH’s Ellipse med Arne Jacobsen-stålben. Omkring bordet står Eames-stole og ovenover svæver to Enigma-lamper fra Louis Poulsen, designet af Shoichi Uchiyama. Deres gennemsigtige look stjæler ikke af udsigten. Vinduerne er Krone-vinduer, der ses overalt i Bølgen.

© bobedre.dk

Lejlighedens køkken er holdt helt i hvidt og skabsvæggen forsvinder næsten i indretningen. Køkkenet er fra Hanstholm Køkken og har runde hjørner for at harmonere med bygningens runde former. I forgrunden er der skabt en lille hyggelig læsekrog med en Stingray-stol.

© bobedre.dk

De skrå vægge i stuen har indbyggede vinduer, der er med til at skabe spændende linjer i boligen, og som understreger den stemning af moderne arkitektur, som hele byggeriet udstråler.

© bobedre.dk

Bølgens udvendige form betyder en del skrå vægge i lejligheden. Her i et værelse, der vender mod Vejle by. Sofaen og puderne er fra ID Design, og bordet og det runde tæppe er fra BoConcept.

© bobedre.dk

Soveværelset vender mod vest og Vejle by. Sengen er fra Hästens og sengetøjet fra BoConcept. Byggeriet ligger lidt for sig selv på havnefronten, så beboerne oplever en følelse af total privatliv, hvor ingen naboer kan kigge ind. Derfor er det også sjældent, at gardinerne er i brug.

© bobedre.dk

Badeværelset er holdt stramt og stilrent som resten af lejlig- heden. Hanstholm Køkkens rundede hjørner går igen på badeværelsesmøblet. Armaturerne er fra Vola, mens saniteten er designet af Philippe Starck for Vola. Corianvasken er fra Villeroy & Boch.

© bobedre.dk

I stuen giver vinduespartiet der strækker sig i hele bygningens bredde, en ubeskrivelig udsigt til skoven og Vejle Fjord. Lejligheden har i alt tre altaner, to mod vest og en mod øst, og det er her de fleste timer bruges – når vejret tillader det. I forgrunden ses arbejdsbordet, der flankeres af en Eames-stol. Den firkantede loftslampe er fra Lumiere. Den sorte sofa er fra Erik Jørgensen, og den har selskab af to Svane-stole af Arne Jacobsen og et sofabord fra ID Design.