Stilren luksus

Fingeraftrykslås, egen biograf, en svævende terrasse, sensorstyret lys og vandhaner og computerstyrede persienner - intet er overladt til tilfældighederne i dette spektakulære hus.

© Tim Wahlfried

Fingertrykslåsen summer, og døren går op. Lige fra man står ved hoveddøren til den moderne pragtvilla i Nordsjælland, er man klar over, at en helt særlig oplevelse venter. Og når man træder ind i entréen, er det første man ser den enestående udsigt over søen. Så gennemført er planløs- ningen, der sikrer, at udsigten er i fokus, uanset hvor man befinder sig i hu- set, der fremstår spritnyt og topmoderne, men oprindelig er en villa fra 1974.

Det endte med, at kun etageadskillelsen og to vægge stod tilbage, da vi tog hul på renoveringen. Bådebroen og beliggenheden er det eneste origi- nale fra dengang, fortæller husets ejere. De købte huset i sensommeren 2008, overtog det i april 2009, fik bygge- tilladelse i december samme år og påbegyndte istandsættelsen i foråret 2010. Et år efter kunne de flytte ind.

Der har været mange forhindringer undervejs, men vi har stædigt holdt fast i vores ønsker hele vejen igennem. Også selvom de ind imellem virkede umulige at opfylde. Vores vedholdenhed har lønnet sig, og alt er blevet som vi forestillede os. En af udfordringerne, der voldte hovedbrud, var, at parret ville have glasafskærmning uden overligger på terrassen.

© Tim Wahlfried

Familien ville have frit udsyn til den vidunderlige natur. Derfor var kravet, at glas-rækværket ikke fik en overligger, som ville tegne en streg gennem udsigten. Det krævede en del omtanke, inden de fandt løsningen.

© Tim Wahlfried

Den rummelige, lyse og enkelt indrettede entré sætter stilen for resten af huset. Marmor- klinkerne på gulvet måler 120 x 60 x 2 cm og er specialfremstil- let i Italien. Læderbænken er fra Minotti, og maleriet over den er af Anker Olsen. Alle former i entréen er rektangu- lære, for at fremhæve det minimalistiske udtryk. Lamperne (tv.) er fra i Italien.

© Tim Wahlfried

Lysindfaldet i entréen og til trappen er fantastisk. Parallelt med ovenlysvinduet er der lagt indirekte belysning i loftet, som tænder og slukker automatisk. Entréen fortsætter i et elegant forrum, som skaber sammenhæng mellem rummene. Vægpladsen udnyttes fra gulv til loft med en snedkerlavet reol der er tilpasset væg og døråbning. Reolen slutter ikke tæt til loft og vægge, fordi der er lagt indirekte lys ind i kanterne.

© Tim Wahlfried

De rene linjer og ovenlys- vinduerne giver en fantastisk lys/skyggevirkning i entréen. Skydedøren fra Rimadesio, der fører ind til køkkenet, er udført i matteret glas.

© Tim Wahlfried

De lyse Dinesen-gulve har frit løb gennem stuen og dagligstuen. Sofaen er en Flexform og Union Jack-puden af Vivienne Westwood fra The Rug Company. Bordet har indretningsdesigner Nina Nyborg speciallavet af marmor fra gulvbelægningen i entréen. Reolen er fra Poliform – og bjørnen har husets ejer selv skudt i Canada.

© Tim Wahlfried

Underetagen er holdt i sort og hvidt. Zebraen, der matcher perfekt, er nedlagt af herren i huset. Den karakteristiske lænestol, Oystra fra Jönsson Invent, er designet af Torkil Vilhelmsen. Sofabordet er fra Flexform og sofaen fra Erik Jørgensen. Bordet er et Piet Hein med Eames-stole omkring.

© Tim Wahlfried

Spiseafdeling og køkken er bygget sammen. Spisebordet er designet af Todd Brascher for Fritz Hansen. Køkkenet er fra Multiform. Stolene er 7’ere med læderbetræk. Barstolene fra Mater er valgt på grund af træbenene, som bryder det kølige stål-og-glas-look. Tæppet er et sisal-tæppe, der er speciallavet til rummet. Pejsen er fra Living Flames.

© Tim Wahlfried

De mørke marmorklinker er ført fra gulvet og videre op på endevæggen i forældrenes badeværelse. Skodderne langs den ene væg rummer to indbyggede Fengshui-skabe. Badekarret af corian hedder Scoop og håndvasken, der hedder Shape, er italiensk. Armaturet fra Vola er sensor- styret. Håndklæderne er fra Eva Solo.

© Tim Wahlfried

Udsigt fra soveværelset fra jacuzzien på terrassen er der en fantastisk udsigt til søen. Terrassen er udstyret med svingningsdæmpere og har gulv af den hårde afrikanske træsort Ipé. Væggen bag sengen er lavet af glasblæste Dinesen-planker.

© Tim Wahlfried

Ingen nøgle. En af de små finesser er, at man skal scanne sit fingeraftryk, for at komme ind i huset.

Denne artikel blev første gang bragt på bobedre.dk i september 2012.