Se hjemmet, der emmer af farver og personlighed

"Vi er blevet mere modige nu."

Varme og intimitet i vinkelhuset

Hun finder på, han bygger, og begge er de fulde af gå på-mod. Kimie Giese Falk-Hansen og Christian Giese er det perfekte makkerpar. Så da deres selvbyggede typehus blev alt for kedeligt, kastede de sig ud i et nyt byggeprojekt – men denne gang med hjælp fra en arkitekt. Det gav mod til realiseringen af egne idéer og et hus med masser af personlighed.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenalrummet er familiens hjerterum. Og selvom det er mindre end deres forrige, har de rigeligt med plads. Klog af erfaring har de denne gang valgt at vende vasken ud mod rummet, så de kan snakke med deres gæster, mens de hælder vand op. Det minimalistiske køkken står i fin kontrast til de varme messingdetaljer og gennemgående træflader. Køkkenet er fra Invita i modellen komet laminat og i farven mat sort. Bordet består af mdf-plader, der er dækket af en cementblanding, så det får det helt rigtige rå look, der kan spille op mod husets varme gulv og loft. Over bordet hænger to af PH’s koglelamper og rundt om står Hans J. Wegners Y-stole.

Rum i hver sin farve

Der er smæk på farverne i familien-Giese Falk-Hansens nybyggede hus. Men på en elegant måde. Hele endevæggen i køkkenet er malet i en så mørk blå nuance, at man som besøgende er glad for, at køkkenelementerne er sorte, så man med ro i sindet kan placere væggen på farveskalaen. Og sådan har hvert rum sin egen farve.

© Andreas Mikkel Hansen

Kimie Giese Falk-Hansen bliver hele tiden inspireret til nye ideer i hjemmet. Og cortenpladen er en af hendes mest i øjenfaldene. Det ikke helt almenkendte metal ruster kun udenpå, og man kan derfor med ro i sjælen glæde sig over dets rødbrune farvespil. Corten-pladen matcher husnummeret og lamperne foran huset. Og i bryggerset har Kimie Giese Falk-Hansen brugt et lille stykke som nøgleholder. På den måde bindes ud og inde sammen.

"Vi er blevet mere modige nu"

Gennem hele huset skinner messingdetaljer, lofter og gulve er beklædt med træ, og en væg mellem entré og stue er dækket af en smuk, rusten plade i metallet corten, hvis porøse og melerede overflade man næsten ikke kan lade være at køre fingeren hen over.

– Vi er blevet mere modige nu. I vores første hus var der koldt, klinisk og upersonligt med hvide flader og beton på gulvet. Man kunne slet ikke se, at det var vores hus.

Se mange flere billeder fra Kimie og Christians hus hos Danske BoligArkitekter her.

© Andreas Mikkel Hansen

Rummene i huset har alle deres helt egen farve. Fra det blå henover det grønlige til det rosa, lilla og grå. Men selvom det kan se nøje planlagt ud, har farvevalget været en løbende proces, hvor rummene har fået kulør lidt efter lidt. Her er det familiens stue i farven Twilight Grey fra Sadolin. Sofaen er fra Bolia i modellen Seville, det fine bakkebord i messing og marmor er fra Nordal, mens sofabordet er fra Gubi ligesom stolen i bordeaux velour i modellen Beetle lounge chair.

© Andreas Mikkel Hansen

For at markere overgangen til forældreafdelingen med soveværelse, bad og walk in closet har Rasmus Bak indlagt et par trin i skellet mellem stuen og det nu lidt mere private område. Et lille trick, men særdeles effektivt. For det er faktisk kun parret selv, der går derned. Selv deres lille datter Vega sætter sjældent sine fødder der. Samtidig er det lykkes at bibeholde det lange kig fra entréen og hele vejen ned til endevinduet i soveværelset, uden at man som besøgende føler, at det er dér, man kigger ind. Det store maleri er malet af Kimie Giese Falk-Hansens veninde og tatovør Nanna Sundahl, mens glasdøren i New Yorker-stil er fra One Funky Furniture.

Højt til loftet er ikke lykken

Kimie Giese Falk-Hansen og Christian Giese har nemlig bygget hus før.

Dengang gik de dog uden om arkitekthjælp og fik i stedet en bygningskonstruktør til at tage udgangspunkt i et hus fra et typehusfirma og byggede det selv.

– Huset var egentlig fint, men vores køkkenalrum var alt for stort i forhold til, hvad vi havde brug for, og loftet var alt for højt. Vi troede dengang, at jo højere til loftet jo bedre, fortæller Christian Giese.

Efter et par år satte de derfor huset til salg og købte en nybyggergrund for at forsøge på ny. Men denne gang kontaktede de arkitekt Rasmus Bak, der er medlem af Danske BoligArkitekter

Se flere af arkitekt Rasmus Baks projekter hos Danske BoligArkitekter her.

© Andreas Mikkel Hansen

Som ambulancebehandler ringer Kimie Giese Falk-Hansens vækkeur ofte tidligt. Og tidligere end resten af huset skal op. Da Rasmus Bak skulle lavet husets planløsning stod det derfor højt på parrets ønskeliste at få lagt walk in-closet og badeværelse i forlængelse af hinanden, så hun ikke skal gennem soveværelse efter badet og her vække sin mand - igen. Døråbningen fører derfor ind på husets ene badeværelse.
Den lange skabsvæg er fra Invita og den lyserøde vægfarve er fra Sadolin og hedder Raspberry Pink.

© Andreas Mikkel Hansen

Foran de store gulv til loft-vinduer kan parret nyde et afslappende bad i et smukt fritstående badekar fra Spacenteret. På badeværelset fortsætter den røde tråd med messingdetaljerne. Her er det hylden med knager og armaturer fra Vola, der er valgt i det gyldne metal. De grå klinker er fra Evers i modellen Factory og farven Blanco.

Arkitekten knækkede koden - og huset

Rasmus Bak kogte deres idéer og behov ned til skitsetegninger, hvor en god planløsning skulle gøre livet nemmere, og masser af træ bløde stemningen og akustikken op.

Men især grunden fik ham til at trække på sine arkitekterfaringer.

– Det var en helt bar mark, som sådan nogle nybyggergrunde er. Jeg arbejdede derfor meget med at orientere huset og inddrog udearealerne i min skitsering for at skabe intimitet og privathed med kroge og læ, siger Rasmus Bak.

I stedet for blot at bygge en firkantet kasse, gav han huset et knæk på midten, så det blev et vinkelhus med et deraf selvskabt gårdrum.

I mange nye huse skal man tage hensyn til hinanden hele tiden, fordi der er så åbent. Men også indenfor har vinkelformen gjort huset mere intimt og hyggeligt, uden familien har mistet forbindelsen til hinanden.

– Christian kan se serier i stuen uden at genere resten af huset, men stadig have en visuel kontakt med os andre i køkkenalrummet. Og vores datter Vega tør godt sidde alene og se tegnefilm, fordi hun stadig kan se os gennem ruderne. Ellers skal hun altid hen og se, hvad vi laver, fortæller Kimie Giese Falk-Hansen

Se flere arkitekttegnede huse hos Danske BoligArkitekter her.

© Andreas Mikkel Hansen

I soveværelset får parret lys ind fra to vinkler, hvilket får rummet til at virke større. Husets gennemgående messingdetaljer er ført videre med spejlet fra Nordal Interiør. Den gyldne farve spiller smukt sammen med den grå betonvæg fra Conteco og det blå sengetøj fra Pytt Living.

© Andreas Mikkel Hansen

Ud mod gaden er huset lukket og mere privat, mens det her mod haven er åbent med store glaspartier. Facaden er sat grafisk sammen af hvidt puds blødt op af felter af varmt cedertræ. Sammen giver de huset et personligt, men stadig klassisk og tidløst ydre.

FAKTA OM HUSET

Hvem bor i huset: Kimie Giese Falk-Hansen, der er ambulancebehandler, blogger og instagramer, og Christian Giese, der er salgs-ansvarlig ved Electro Energy, men selvstændig el-installatør dengang byggeriet stod på. Sammen har de datteren Vega på 3 år.
Det fik familien: Et nybygget hus på 207 m². Arkitekt Rasmus Bak fra Baks Arkitekter er kommet med idéer og har tegnet huset. Christian Giese har selv bygget hele huset.
Proces: Christian Giese begyndte at bygge huset i april 2017. I december 2017 blev huset færdigt.
Materialer udvendigt: Lister af cedertræ og hvidt puds på facaden, tagpap på taget og sortmalet sternkant i aluminium langs tagkanten. Terrassen er i cedertræ.
Materialer indvendigt: Sildebensparket i egetræ og listelofter i lysnet fyrretræ. Elementerne i køkken, på de to badeværelser og i bryggerset er fra Invita. Armaturer i køkken og bryggers er fra Quooker, mens armaturer på de to badeværelser er fra Vola. Alle er de i messing.
Pris: Huset har kostet 3.250.000 inkl. inventar og hårde hvidevarer. Prisen er uden grund og håndværkerløn, da Christian Giese har bygget huset selv.

Rasmus Baks ideer og tegninger har kostet 90.000 kr. eksklusiv moms.

Danske Boligarkitekter
© Danske Boligarkitekter