På en grøn, grøn bakketop

Sine og Jonas Juul-Olsens selvbyggede villa står som skarpskåren kube i nybyggernes vilde westen, Ugelbølle. Huset er skræddersyet til deres lille familie.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er lidt Klondike over husene her ved Ugelbølle, lidt nord for Århus. Det nyudstykkede boligområde ligger højt og har med sin skønne udsigt over Århus Bugt tiltrukket masser af ambitiøse nybyggere. Villaerne er vidt forskellige, og der har været rift om de bedste grunde i forreste række til havudsigten. Men det mærkede Sine og Jonas Juul-Olsen ikke meget til, da de nærmest tilfældigt fandt det populære område på toppen af bakken.

  • Vi havde gennem lang tid brugt kræfter på at finde ud af, hvad vi ville - om vi ville renovere noget gammelt eller bygge noget helt nyt. En dag kørte vi forbi her og faldt fuldstændig for udsigten. Grunden var ikke som sådan til salg, så vi fandt frem til ejeren, der rent faktisk gerne ville sælge den. Og så købte vi den, fortæller Sine Juul-Olsen. Jonas Juul-Olsen stod selv for med sit firma JOV Byg og partnerne Baks Arkitekter at udtænke det, der skulle blive til Villa Kube. Det tog 10 måneder at bygge huset, og Jonas Juul-Olsen brugte alle sine weekender og ferier på selv at mure og arbejde på villaen.
© Andreas Mikkel Hansen

Husets hjerte er det store køkken-alrum, der har over syv meter til loftet. Den indmurede brændeovn stråler varme ud til hele huset, hvor familien er sammen, uanset om de befinder sig nede eller oppe på den åbne 1.sal. Spisebordet er af Børge Mogensen, mens Y-stolene er af Hans J. Wegner. Lampen er en original Panton, arvet fra Jonas Juul-Olsens mormor.

© Andreas Mikkel Hansen

De sorte spots understreger den specialfremstillede trappe fra Stål og Form og er en del af husets omfattende lysplan.

© Andreas Mikkel Hansen

Den klassiske skænk er skabt af Kurt Østervig i 1950'-erne og er kommet i produktion igen hos Carl Hansen & Søn. Lampen er en AJ bordlampe af Arne Jacobsen.

© Andreas Mikkel Hansen

Opholdsstuen i under-etagen er møbleret med et miks af arvede og nye klassikere. Gyngestolen er en original af Hans J. Wegner, arvet fra Sine Juul-Olsens forældre, mens sofabord og spanske stole er nyudgaver af Børge Mogensen.

© Andreas Mikkel Hansen

Sine og Jonas Juul-Olsen med døtrene Marie på tre et halvt og Asta på snart et år.

© Andreas Mikkel Hansen

Et langt vindue ved vasken giver udsigt over Århus Bugt under køkken-arbejdet. Dobbeltkøleskabet er fra Liebherr.

© Andreas Mikkel Hansen

Marie på tre år nyder sit lille børnehjørne ved stuevinduet, der oven i købet har et af husets bedste kig til vandet.

© Andreas Mikkel Hansen

Budgettet for huset skred lidt, efterhånden som parret opgraderede elementer og Vola-armaturer i bl.a. køkkenet, der er fra Invita.

© Andreas Mikkel Hansen

Badeværelset ligger på 1.-salen og er indrettet med Philippe Starck-elementer fra Hans Grohe og sorte fliser i italiensk granit. Lampen er købt hos Møller og Rothe.

© Andreas Mikkel Hansen

Et kig ned af reposen, hvorfra man kan se ned i køkken-alrummet.

© Andreas Mikkel Hansen

I forlængelse af børne-værelserne på første­salen har familien indrettet en lille ekstra stue med et par arvede safaristole og et sofabord, købt på auktion. Tripod-lampen i hjørnet er fra Santa & Cole og er en barselsgave fra Jonas til Sine.