Nedslidt kartoffelrække blev attraktiv familiebolig

Kartoffelrækkerne i København har det hele - beliggenhed, patina og egen gårdhave. En ung familie har lavet et slidt rækkehus om til en flot bolig midt i byen.

© Gert Skærlund Andersen

Er man inkarneret bymenneske, er alene tanken om at skulle flytte væk fra storbyens mange tilbud, inciterende kaos og mylder af mennesker, mere end man kan bære. Hvad gør man så, når drømmen er eget hus og meget gerne en have?

Det var svært at finde noget, som passede os. Vi ville gerne bo på enten Frederiksberg eller Østerbro. Og jeg ventede mig, så der skulle ikke gå alt for lang tid, før vi skulle finde et sted at bo, fortæller Nille.

Til sidst lykkedes det Nille og Jacob, der arbejder med henholdsvis marketing for et medicinalfirma og design, at kombinere alle ønskerne i et rækkehus i Kartoffelrækkerne på Østerbro i København. Huset var ret ramponeret, da de overtog det, og derfor valgte parret at få professionel hjælp.

© Gert Skærlund Andersen

En trist øverste etage er transformeret til et smukt, lyst rum, hvor skæve vinkler og lysindfald skaber et dejligt, åbent værelse. De flotte PK 22-stole fra Fritz Hansen har fået plads ved siden af en række trådreoler af Verner Panton. Lampen over trappen er en George Nolton papir-lampe fra CasaShop og tæppet er et arvestykke.

© Gert Skærlund Andersen

Et smukt, lyst opholdsrum mod gaden, med plads til at hele familien kan få deres egen yndlingsplads. Rummet domineres af en enkel Greg-sofa med puf og et rundt Giro-sofabord – begge fra Zanotta. Eames-lounge- stolen med skammel og gulvlampen i træspån (tv.), der stammer fra en butik i New York, giver et internationalt pift. Den røde lampe er fra Jielde. I forgrunden spisepladsen med et Piet Hein-bord med sort laminat, som oplyses af en Aquatinta-lampe fra Produzione Privata.

© Gert Skærlund Andersen

Trapperummet var en af husets største udfordringer. Ved at fjerne en bræddevæg, sætte et nyt gelænder op og male det hele hvidt, har parret fået en lys, moderne og luftig trappe.

© Gert Skærlund Andersen

Køkkenet er specialfremstillet af entreprenøren. Den fritstående ø er med sortbejdsede låger i MDF og hvide laminat-låger. Bordpladen er i corian og lampen i loftet er en Nomad fra Modular. Omkring Piet Hein-bordet har parret valgt Eames-plaststole.

© Gert Skærlund Andersen

Trappen snor sig op gennem hele huset langs ydervæggen, og udgør i dag et smukt, skulpturelt element.

© Gert Skærlund Andersen

Under renoveringen opstod der mulighed for at åbne en 60 cm smal spalte i væggen mellem køkken og trapperum med kig til opholdsrummet. Det gav plads til en smart reol fra Källemo.

© Gert Skærlund Andersen

Den smalle spalte giver nem gennemgang fra resten af etagen til køkkenet. Ved siden af spalten står en barnestol tegnet af Eames i 1950’erne.

© Gert Skærlund Andersen

Med egen udgang til gården giver gæsteværelset optimale forhold til overnattende gæster. Den grønne væg i gården er klatrehortensia. Farven gentages i løberen i gæsteværelset. En sjov knagestol fra Moooi giver mulighed for at hænge tøjet op. Lampen på gulvet ved sengen er en May Day fra Flos.

© Gert Skærlund Andersen

Det store spejl på endevæggen giver en effekt, så væggen bliver ’usynlig’ og rummet meget større. Trikalias væg-lampe fra Artemide er monteret i selve spejlet. Ledninger, rør og installationer er gemt bag spejl-væggen. Vask og toilet er fra Duravit og armaturer er fra Vola. Vasken er elegant monteret oven på en Geberit- løsning. Ved at adskille brusenichen fra rummet med en klar glasvæg, bliver indtrykket så åbent som muligt. Klinken i brusenichen hedder Orta og er fra Casa Dolce Casa. Skabet i blank-poleret stål (yderst tv.) er fra Russo.