Moderne funkis, tæt på naturen

Drømmen om selv at bygge en villa tæt på naturen gik i opfyldelse for familien Bustrup, da de tog kontakt til arkitekt Mikkel Westfall.

© Pernille Kaalund

Samarbejdet viste sig at være frugtbart. For eksempel giver den store åbning i loftet mellem køkken og første sal lyset frit flow imellem etagerne, hvilket giver en fantastisk rumfornemmelse. Åbningen gjorde det også muligt at etablere det store glasparti i køkkenet i villaens fulde højde.

  • Vi havde nogle helt klare idéer og forventninger til vores kommende bolig. Alligevel kom arkitekten med forslag, jeg aldrig selv ville havde tænkt på, fortæller Christina Bustrup.

Førstesalen er klassisk indrettet med soveværelse, børneværelser og badeværelse. Der blev dog også plads til et større legeareal til børnene. I stueplan ligger køkkenet, opholdsstue og spisestue i forlængelse af hinanden. Her er gæsteværelse, toilet og vaskerum også placeret.

  • Vi var interesserede i at få udnyttet arealet på førstesalen optimalt, og derfor var skrå vægge udelukket fra starten. Men med så meget lys og naturen på tæt hold, er køkkenet i stueetagen blevet hele familiens ynglingsrum, fortæller Christina Bustrup.
© Pernille Kaalund

Samlingen af puder i forskellige mønstre og strukturer skaber en flot kontrast til den lyse stue med sofa fra Raun, bord af Mies van der Rohe og Tolomeo-gulvlampe fra Artemide. Puderne og vaserne på sofabordet er fra Louise Roe, imens den flettede lanterne på gulvet er fra De Fire Årstider i Lyngby. Den store loftlampe er fra Ikea, og maleriet er købt hos en gadekunstner i New York.

© Pernille Kaalund
  • Vi havde nogle helt klare idéer og forventninger til vores kommende bolig. Alligevel kom arkitekten med forslag, jeg aldrig selv havde tænkt på ...
© Pernille Kaalund

I spisestuen er chaiselongen fra Raun placeret foran glaspartiet mod haven. Den aflange sorte skindpude er sat sammen med en endnu længere pude med fotoprint, begge fra Louise Roe.

© Pernille Kaalund

Et vellykket miks af mønstre, farver og fotoprint præger puderne i sofaen.

© Pernille Kaalund

Spisestuen er indrettet med Piet Heins Elipsebord og Arne Jacobsens Myre-stole. Spisestuen er ligesom køkken og stue placeret med front mod terrasse og have. På spisebordet står en lysestage designet af Louise Campbell for Muuto.

© Pernille Kaalund

På sofabordet i stuen ligger kunst-, jazz- og fotobøger fremme.

© Pernille Kaalund

Trappen i glas, træ og metal fører op til førstesalen. Under trappen er der indrettet en læsekrog med Barcelona-stolen fra Mies van der Rohe og gulvlampe fra Luceplan designet af Paolo Rizzatto.

© Pernille Kaalund

En markant arkitektonisk detalje hvor terrassen på førstesalen er placeret mod villaens front og gavl. På terrassen i stueplan har Christina Bustrup grupperet havemøblerne i sektioner.

© Pernille Kaalund

De lyse hvidolierede Douglas-planker på gulvet i køkkenet understreger det skandinaviske udtryk. De går igen på det store langbord fra firmaet dk3, der er placeret ud mod terrassen. Omkring spisebordet står Arne Jacobsens 7’er-stole.

© Pernille Kaalund

I køkkenet er et kvadratisk vindue placeret ved gulvets kant med kig til tilsvarende kvadratisk bassin udenfor. De stribede puder er fra Louise Roe.

© Pernille Kaalund

Christina Bustrup elsker blomster hvor farvevalget oftest falder på hvid. Hun dekorerer da også terrassens kvadratiske bassin med blomster plukket i haven.

© Pernille Kaalund

Køkkenet set fra førstesalen er fra TREND køkken/snedkeri og indrettet med arkitekten Mies van der Rohe´s stol fra 1930, der understreger funkis-stilen. Den indbyggede pejs er fra Philip Pejse. Luceplan-lampen er designet af Paolo Rizzatto, de små lygter på spisebordet er fra Oi Soi Oi.

© Pernille Kaalund

Soveværelset på førstesalen er indrettet enkelt med sengetæppe i velour og puder grupperet for enden af sengen i forskellige mønstre og print. I soveværelset er der udgang til førstesalens terrasse.

© Pernille Kaalund

Duftlys, sæbe og nips er farveafstemt og med til at skabe en hyggelig atmosfære i badeværelset.

© Pernille Kaalund

I badeværelset er der valgt natursten i beige farve på både gulv og endevæg. Vask og bordplade er i corian. Under vasken hænger skab magen til køkkenelementerne fra TREND køkken/snedkeri. Det enkle hvide badekar, Heath and Taylor, er designet af G. Pasquali og er købt hos Bad & Stil.

© Pernille Kaalund

Liggestolene, Amigo fra Fiam kan tåle at stå ude hele året. De er købt hos Svendsen & Søn i Gilleleje. De stribede puder og plaiden er fra Louise Roe, imens havemøblerne ved parasollen er designet af Philippe Starck for Driade.

Denne artikel blev første gang bragt på bobedre.dk i september 2012.