Kokkens kærlighed til klassikere

Hjemme hos stjernekokken Thomas Herman fra Nimb har det enkle, nære liv med familien førsteprioritet. Her er intet overflødigt eller højtråbende design i den højloftede lejlighed midt i hovedstaden.

© Per Wadskjær

I et af de gamle, smukke borgerhuse, nær Nikolaj Plads i hjertet af København, har stjernekokken Thomas Herman og hustru Henriette Schnurre Herman deres hyggelige base.

Den klassiske lejlighed danner en rolig ramme om den lille familie, som også tæller datteren Smilla på snart et år.

Og det er der brug for, ro og enkelhed derhjemme, når man som Thomas Herman tilbringer en god del af sin tid i det hektiske køkken på Restaurant Herman i Tivolis kulinariske flagskib, Nimb.

Æstetikken er gennemgående i de 130 m², indrettet med samme klassiske nærvær som kokken selv beskriver sin madkunst med: som en smag, man forstår.

© Per Wadskjær

Thomas Herman er sammen med hustruen Henriette Schnurre Herman og datteren Smilla på snart et år faldet godt på plads i deres københavnerlejlighed. Kokken nyder kun at have en kort cykeltur til Restaurant Herman i Tivoli.

© Per Wadskjær

Ét af kokkens yndlingsmøbler er “fars stol”, nemlig Hans J. Wegners gyngestol med et dejligt blødt lammeskind i nakken. Her fra hjørnet af den store opholdsstue er der dør ind til soveværelset. Alle rummene har fine, profilerede træpaneler, malet i en lys gråtone, som fremhæver dem.

© Per Wadskjær

Henriette Schnurre Hermans med de smukke røgfarvede Provence-skåle fra Holmegaard. Bagved et kig ud i entreen med maleri af en italiensk kunstner, der kom på Kong Hans, da Thomas Herman var kok dér.

© Per Wadskjær

Arvegods, højtelskede klassikere og velvalgt nips krydret med lidt nyt design er opskriften bag parrets personlige indretning. De to spanske stole af Børge Mogensen fandt Thomas Herman på én af sine cykelture rundt til butikker, der handler med brugt dansk design. De skulle nemlig have den helt rigtige patina. Sofabordet er også en tidlig Børge Mogensen, som Thomas Herman fandt hos Roxy Klassik, fint sat sammen med skindsofaen fra Ikea. Ovenover to litografier af Kvium og i hjørnet gulvlampe fra Santa & Cole. Palisanderskænken er også fundet brugt.

© Per Wadskjær

Thomas Herman - mad med kærlig hilsen til mormor En traditionel jysk middag hos mormor med klar suppe, sprængt kalvebryst og ymerfromage til dessert satte smagsløg og barndomsminder i frit spil hos Thomas Herman for nogle år siden. Mad og måltider skal røre ved følelserne, mener kokken.

© Per Wadskjær

Der gemmer sig ikke køkkengrej ud over det sædvanlige i skufferne i det enkle, hvide køkken fra Tvis. Det er mest Henriette Schnurre Herman, der kokkererer herhjemme til hverdag – mens Thomas Herman tager over på fridage og tilbereder enkle, lækre retter af gode råvarer til sine piger.

© Per Wadskjær

Priser og diplomer fra den kulinariske verden pynter i glas og ramme på en hylde i køkkenet. Thomas Herman blev fx tildelt Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom for høj kogekunst i 2005.