Jagtsæson året rundt

Gemt bag bøgetræer og høje graner ligger det sorte bjælkehus og putter sig tæt ved Dyrehaven i Klampenborg. Bag den massive egetræsdør gemmer sig en unik bolig ...

© Torben Petersen

Allerede i bunden af alléen med høje bøgetræer, der fører ind til det sorte bjælkehus, fornemmer man, at dette er et ganske særligt hjem. Længere fremme bydes husets gæster velkommen via et overdækket bindingsværksparti, inden de kan træde indenfor i den eksklusive jagthytte på hele 500 m². En bolig, der knopskyder og forgrener sig på grunden med nye og gamle tilbygninger og statelige indslag som riddersal og pejsestue, hvælvede lofter, blyindfattede ruder og våbenskjold.

Bjælkehuset blev oprindeligt opført som sommerbolig i 1920’erne, bygget til i samme årti, og i 1930’erne fik huset tilført yderligere et anneks og en staldbygning, der senere blev beridderbolig. Dengang tog pæne familier på landet nemlig hestevogn frem og tilbage til byen. I dag er hestevognene i vognporten udskiftet med biler, og den gamle beridderbolig er indrettet som arbejdsplads for ejerparrets designvirksomhed.

© Torben Petersen

Den originale pejsestue hvor parret trækker ind på vinteraftener til hygge og læsning foran pejsen. Eneste nye er ovenlyspartiet, der trækker ekstra lys ind i de forholdsvis mørke rum. De bløde, hvide sofaer fra Flexform danner flot kontrast til det mørke træ og er fyldt op med uldne plaider og bløde filtpuder fra Bleu nature. Lysekronen i forgrunden er et venetiansk arvestykke.

© Torben Petersen

I arbejdsværelset er der mulighed for at synke ned i pelsklædt fordybelse og samtidigt være en del af familielivet i det tilstødende køkken og pejsestuen. Arbejdsbordet er et særligt arvestykke, hvis oprindelse kan føres tilbage til fregatten Danmark, hvor ejerens oldefar aftjente sin værnepligt. Da skibet blev ophugget, købte han rorstøtterne, udformet som delfiner, samt planker og fik bygget bordet . Den venetianske lysekrone er også et arvestykke.

© Torben Petersen

Gæster til huset står fint i læ i det overdækkede bindingsværksparti, inden de bliver lukket ind bag den tunge egetræsdør med de flotte udskæringer.

© Torben Petersen

Gevir og åbent ildsted skaber herskabelig jagthygge i pejsestuen. Sofabordet i wengé er eget design og udført af Wonderwood Finercentral. Gulvtæppet i håndsyet læder er fra det italienske firma L’Qr.

© Torben Petersen

Den blyindfattede dør er husets originale hoveddør og markerer overgangen fra husets oprindelige del og én af tilbygningerne fra 1930’erne – nemlig riddersalen. Træreolen har parret selv designet og fået snedkereret af køkkenfirmaet Simonsen & Czechura. Lysekronen af krongevirer er købt i Val d’ Isere, hvor parret også ejer en skihytte.

© Torben Petersen

Huset er udvidet og bygget til i flere omgange, siden det blev opført. Annekset kom til i 1930’erne og er senere forbundet til hovedhuset med en vinduesgang. Her har parret nu indrettet en lys spisestue, der med sin udgang til terrassen og haven mest bliver brugt forår og sommer.

© Torben Petersen

Riddersalen er parrets foretrukne vinterspiseplads, hvor bindingsværkspejsen med indmejslet våbenskjold er det naturlige fokuspunkt. Barcelona-stole og en nutidig version af langbordet med læderarmstole fra 3 Falke Møbler står som moderne kontrast til rammerne.

© Torben Petersen

Køkkenet har parret selv indrettet i samarbejde med Simonsen & Chezura, så det passer til husets originale udtryk og til riddersalen, som det støder op til. Pendlerne er fra Santa & Cole, og det håndlavede komfur er fra La Cornue.

© Torben Petersen

Husets gamle pigekamre er blevet slået sammen til ét stort rum til glæde for parrets ældste teenager, som har indrettet sig i et sort-hvidt univers med bløde lænestole og indrammede sort-hvide fotos af Rolling Stones i 1960’erne og -70’erne. Parret har soveværelse i den anden ende af huset, hvor de også har walk-in-closet og eget bad.

© Torben Petersen

Forældrebadeværelset er holdt lyst og venligt med travertinfliser, moderne elementer fra Vivre og klassiske porcelænsvaske og armaturer fra Aquadomo. Herfra er direkte adgang til walk-in-closet og soveværelse, der ses i baggrunden.

© Torben Petersen

Hestevognene i den overdækkede vognport er i dag skiftet ud med biler. En lang allé med gamle bøgetræer fører op til bjælkehuset.