Hjemme hos ædedolken af Umbrien

Il Ghiottone Umbro, Den umbriske ædedolk, hedder det smukke gamle stenhus. Og det er på sin vis passende, for her i støvlelandets grønneste region lever det madglade danske par Lisbeth Aller og Thomas Tviis Hansen et liv, der i den grad smager af Italien.

© Kristian Septimius Krogh

Vi er midt i Italiens grønne hjerte, nærmere den gamle etruskiske by Todi, der er beliggende i Umbrien.

Byen er så klassisk italiensk, som den kan blive – men da en Christiania-cykel pludselig dukker op i indkørslen til et af de gamle stenhuse, føler vi alligevel den danske forbindelse.

For her, højt hævet over det maleriske landskab, bor Lisbeth Aller og Thomas Tviis Hansen.

Efter 11 år som ejere af den italienske restaurant Fiasco i København, valgte parret i 2009 at udleve deres drøm om et hus og en kogeskole i Italien.

Deres italienske passion opstod i London, hvor de for år tilbage arbejdede som henholdsvis kok og tjener, og hvor de sammen oplevede den italienske kultrestaurant The River Cafe.

© Kristian Septimius Krogh

Il Ghiottone Umbro Den umbriske ædedolk, hedder det smukke gamle stenhus.

© Kristian Septimius Krogh

Kom, og sæt dig! Den italienske madglæde er smittende, fuld af glæde og frem for alt smag – og det var den, der drev det danske par til Italien, ikke bare på ferie, men permanent. Nu er de her, med hjem og kogeskole, og hvem har ikke lyst til at sætte sig til bords her på deres blomstrende terrasse, hvor man lige aner landsbyens kirke i baggrunden.

© Kristian Septimius Krogh

Når middagsheden bliver tilstrækkelig er det godt, at rummene er kølige bag husets tykke mure. Her hersker en renskurret og rustik ro, og møbleringen er et flot miks af danske og italienske møbelklassikere. Sofa og keramikborde, designet af Paola Navone, er fra Gervasoni, og CH25-lænestol, designet af Hans J. Wegner, er fra Carl Hansen & Søn.

© Kristian Septimius Krogh

Værelserne der hører til kogeskolen på Il Ghiottone Umbro, er alle indrettet i samme lyse og italiensk-skandinaviske stil. Hvide gulvlange gardiner omkring vinduer og himmelsengen fra Evve giver, sammen med lysekronen, et næsten eventyrligt udtryk. Småbordene i form af lakerede stubbe er fra Gervasoni og Ægget fra Fritz Hansen.

© Kristian Septimius Krogh

Stuerne glider sammen i den lyse, åbne afdeling af huset, og her kigger vi fra biblioteket ind i opholdsstuen. Møblerne er et genkendeligt miks af italienske møbelklassikere fra Gervasoni og for enden står Hans J. Wegners smukke skalstol fra Carl Hansen & Søn.

© Kristian Septimius Krogh

Kontoret er et inspirerende rum med møbler fra Gervasoni og farven gul, der går igen i maleriet af den danske kunstner Mads Gamdrup, Tolomeo-lampen er fra Artemide og buketten fra haven.