David Guldager og hans kones bolig
© Jeppe Bjørn

Fra forfalden bungalow til gadgetfyldt designerhjem

Da David Guldager og hans kone købte det lille hus i Hellerup, lignede det nærmest en rockerborg. I dag er hjemmet indrettet med moderne klassikere med skjulte hightech løsninger.

Umiddelbart fremstår den lyse og åbne stueetage som et helt normalt hjem. Men her gemmer møbelklassikerne og designerlamperne på masser af funktioner, som gør hjemmet til et intelligent frirum. Sådan var det dog ikke, da tv-vært og gadgetekspert David Guldager og hans kone Louise købte huset for 3 år siden.

“Det var helt smadret udenfor og lignede en rockerborg. Tingene havde stået til i lang tid. Men indenfor var der masser af lys naturligt lys, som gjorde, at vi kunne se potentiale i det.”

David Guldager og hans kones bolig

Med moderne klassikere og vintagefund har David og Louise skabt et lyst hjem fyldt med personlighed

© Jeppe Bjørn
Skænk i David Guldager og hans kones bolig

Den gamle skænk er et arvestykke, som spiller smukt sammen med de organiske former i Plant Lamp fra Please Wait to be Seated

© Jeppe Bjørn

For David og Louise var det vigtigt at skabe et hjem, hvor gamle arvestykker blev forenet med nye ting for at skabe en balance og personlighed i indretningen. Men for David var der også en anden misssion: at gøre hjemmet så intelligent som overhovedet muligt. For selvom retroklassikerne dominerer hjemmet, falder de godt i spænd med de mere moderne genstande som højtalere og lamper.

De tekniske løsninger, som gør dagligdagen mere bekvemmelig, er dog ikke til at spotte ved første øjekast, da de fleste af dem er skjult. Under sofaen i stuen står den modtager, der måler og styrer indeklimaet, som kan styres via telefonen, ligesom lyspærernes smarte funktioner også er skjult.

“Jeg er meget tilfreds med, at de tekniske løsninger ikke er fremtrædende over det hele, fordi de bare ikke er så pæne generelt. Den retro 50’er stil, som vi kører, passer jo på ingen måde til min tilgang til ny teknologi, men det kan jeg godt lide. Og min kone er fantastisk til at se, hvordan de forskellige elementer passer sammen.”

Rundt marmorbord hos David Guldager og hans kones bolig

Det runde marmorbord er et arvestykke fra Louises oldemor, og giver rummet spil og liv med sit unikke, grønne mønster. Puderne i sofaen er Leavings fra Auping, som er lavet af reststof fra sengeproduktionen.

© Jeppe Bjørn
David Guldager holder foredrag og optræder som gadgetekspert på morgen TV

David Guldager holder foredrag og optræder som gadgetekspert på morgen TV

© Jappe Bjørn

Dybe farver og supergadget

Et andet, mere uventet sted, hvor David har sat sit teknologiske præg på indretningen, er i soveværelset. De mørkegrønne vægge og de tunge gardiner i støvet rosa giver rummet en lækker hotelstemning, som bliver fuldendt af den højteknologiske Auping Royal seng. Rummet bliver på smuk vis bundet sammen af sengens mørkerosa hovedgærde og eksklusive look, som skjuler sengens mange tekniske funktioner.

“Den har for eksempel automatiske lyssensorer nedenunder, som er super smart i forhold til, at jeg kan stå op kl. 03.30 og tage på arbejde, uden at skulle vække min kone ved at tænde lyset. Og så tilpasser sengen sig din krop, hvilket bare er med til at give en endnu bedre søvn. Så jeg ser den lidt som en vild gadget.”

Tip! Se mere om designersenge og indretningsmuligheder via Auping.dk.

Auping Royal har automatiske lyssensorer under stellet, så du nemt kan orientere dig i mørket, uden at skulle tænde din natlampe.

Auping Royal har automatiske lyssensorer under stellet, så du nemt kan orientere dig i mørket, uden at skulle tænde din natlampe.

© Jeppe Bjørn
David Guldager vækkeur og kindle på hans natbord.

Det medfølgende vækkeur er meget brugbart, når som David står op kl. 03.30 om natten. Trofast på natbordet ligger Davids foretrukne gadget – sin Kindle.

© Jeppe Bjørn

De dybe farver og tunge tekstiler er med til at give soveværelset en rolig og behagelig atmosfære, som er særlig vigtig, når man som David både skal have mulighed for at sove midt på dagen efter arbejde og kunne arbejde i fred og ro inden sin nattesøvn.

“Når du står op på det her tidspunkt, så føler du dig på en måde berøvet fra din søvn. Så den søvn du nu engang får, skal være 100 procent klasse.”