Farverigt familieliv

Familien og farverne er i centrum i den lejlighed, som løb med en af andenpladserne i vores store jubilæumskonkurrence Danmarks skønneste hjem.

© Andreas Mikkel Hansen

Lærredet var helt blankt. Ingen farveklatter, ingen kreative udfoldelser, intet blikfang. Lejelejligheden, som Charlotte Holm Schau overtog efter 10 år i eget hus uden for Århus, var hvid, neutral og ganske gennemsnitlig. Men det er den bestemt ikke mere.

Ikke efter Charlotte Holm Schau har svunget penslen, ladet farverne få frit løb og forvandlet lejligheden til et personligt og unikt hjem for hende selv og hendes tre børn: Albert på 11, Andrea på syv og Sylvester på fire år – og de to hamstere Ester og Findus.

Første gang jeg så lejligheden, stod den helt tom, havde hvide vægge og var i det hele taget rimelig kønsløs. Men den havde jo de rammer, jeg havde brug for, og jeg var sådan set ikke i tvivl om, at det kunne blive fedt, siger Charlotte Holm Schau.

© Andreas Mikkel Hansen

Det kræver mod at male en hel væg i stuen knaldgrøn, men Charlotte Holm Schau turde, og resultatet er blevet et smukt spisehjørne, hvor den grønne farve er med til at opdele rummet og fremhæve spisestue-funktionen. Bordet har hun fået speciallavet, og stolene er fra Interstil. PH-lamperne er et godt eksempel på Charlotte Holm Schaus evne til at personliggøre, for hun har givet de helt klassiske lamper et twist med stribede ledninger.

© Andreas Mikkel Hansen

Mit hjem er blevet et åndehul hvor vi er meget tæt på hinanden, og hvor der er masser af nærvær og tid til børnene.

© Andreas Mikkel Hansen

Andrea slapper lidt af i stuens hyggehjørne, der er fremhævet ved hjælp af den lilla firkant på væggen. Den røde stol er en prototype designet af Henrik Pedersen for Interstil, sidebordet er fra Kartell, det humoristiske kukur fra Diamatini & Domeniconi har Charlotte Holm Schau fundet på en messe i Italien, og Panton-lampen har hun givet personligt præg med en gul ledning. Gummivasen er fra Menu.

© Andreas Mikkel Hansen

Den klassiske keramik kan sagtens være med, selv om stilen er fræk og farverig. Her er skabt et lille stilleben på skoskabene i entreen. Keramikken har hun samlet med sin mor, skabene er fra Interstil, og selvfølgelig har væggen bagved fået en stærk farve.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet er et af de steder hvor Charlotte Holm Schau har været mest begrænset af lejelejlighedens rammer, fordi man ikke bare skifter et køkken ud. Men med modige farver, effekter på væggen med malede striber og specielle møbler har hun alligevel skabt et lækkert rum med en hyggelig krog, hvor hun opholder sig meget. Kogebøgerne er kommet på udstilling på smalle hylder fra Ikea, der ikke tager meget plads ud i rummet.

© Andreas Mikkel Hansen

Den helt store forvandling i køkkenet er skabt ved, at Charlotte Holm Schau har lagt grøn vinyl på gulvet.

© Andreas Mikkel Hansen

Allerede i lejlighedens gang som her ses fra indgangsdøren, bydes man vel- kommen af det væld af farver, som også kendetegner resten af lejligheden. Grøn, gul, pink og blå kan måske virke som et overvældende farvevalg for mange, men Charlotte Holm Schau får kombineret farverne, så det hele stadig virker helt stilrent. De gule skoskabe er fra Interstil, bladtæpperne i filt fra Base212, og den gamle emaljelampe har fået en knaldblå ledning som fræk detalje.

© Andreas Mikkel Hansen

På børneværelserne kommer farverne i allerhøjeste grad til deres ret. Her er Sylvester og Andrea i gang med matchende Lego(!) på deres fælles værelse. Køjesengen, det grønne bord og barstolene er fra Interstil. De praktiske gule spande, der gør det let og hurtigt at rydde op (og til ...) er fra Ikea, og ligesom i stuen har Charlotte Holm Schau fået skåret et stort stykke nålefilt til som gulvtæppe. Det giver farve og varme til rummet, og det er rart for børnene at lege på.

© Andreas Mikkel Hansen

Albert er fan af den engelske fodboldklub Manchester United, og derfor er den røde farve dominerende på hans værelse. Sengen er fra Ikea og praktisk, fordi den rummer opbevaring i form af skufferne. Bord og barstole er fra Interstil.

© Andreas Mikkel Hansen

Idé: udstil dine bøger I stuen, i køkkenet og her på Andrea og Sylvesters værelse har Charlotte Holm Schau brugt bøger som dekoration og udstilling. Ideen opstod, fordi hun i mange år havde samlet på koge- og indretningsbøger, men da hun ikke er til klassiske bogreoler, fordi hun synes, de støjer for meget visuelt, så måtte der tænkes alternativt for at få bøgerne vist frem på en pæn måde.