Fabriksbygning indrettet med et blik for detaljer

I en af Københavns gamle fabriksbygninger bor et par med moderne kunst og designikoner samt et blik for den enkle streg og det stramme udtryk. Store rum med meterhøjt til loftet og et blødt ovenlys giver følelsen af noget ganske unikt.

Nedlagt fabriksbygning i København
© Kristian Septimius Krogh
Fra en gammel pittoresk baggård med aldrende industribygninger, lave garager samt frønnede plankeværker og maleriske mure, der støder op til de tilstødende gårde, finder vi vej gennem en solid mørkerød hoveddør og ind i en rustik gråmalet entre med et stort jernvindue og betongulv. Her bor Louise Svenden, industriel designer, og i dag visual merchandiser og indretter af Fritz Hansens afdelinger rundt om i verden. Hun deler den 110 m2 store lejlighed i den gamle nedlagte fabriksbygning i København med sin kæreste Anders, som er fotograf, og datteren Nanna. Louises verden af møbler og indretning matcher godt til Anders’, som kommer fra en stor arkitektfamilie. De har begge en forståelse for og stor kærlighed til den enkle streg i et produkt og nyder glæden ved kunst og godt design i deres fælles hjem. Den danske møbelarkitekt Poul Kjærholm er et stort forbillede, men mange andre design-ikoner af Arne Jacobsen, Eames, Christian Dell, Mogens Koch, Fritz Nagel m.fl. – nyproducerede såvel som vintagekøb og arvestykker – er også at se. ### Boligens hjerte I entreen er der indgang til badeværelse og ind til det store alrum, som er boligens hjerte. Fra sofagruppen i hjørnet af multirummet er der overblik over hele den store lyse og luftige lejlighed. Stue, spisestue, køkken, kontor og fotostudio går ud i et, hvilket gør det muligt for familien at følge med i hinandens gøremål. I modsatte ende af lejligheden er der indrettet soveafdeling med parrets soveværelse og børneværelse med hems. – Vi indretter vores hjem enkelt og stramt. Vi observerer tendenserne i tiden og tager nogle elementer ind, men det vigtigste for os er, at man føler sig hjemme med sine mest nære ting, lyder det fra Louise. ### Dynamisk hjem med personlighed
Anders holder sig ikke tilbage med ideerne, men det er primært Louise, der står for indretningen, da hun arbejder med det professionelt. Og da hun i den forbindelse også har stor rejseaktivitet, er det ofte også hende, der kommer hjem med flest nye indtryk. På den måde skaber hun et dynamisk hjem med et miks af sjove rejseminder, marskandiserfund og møbelklassikere. En bolig, man kan se, der bliver levet i. – Det er kombinationen af det rå, industrielle kontra det nye og det gamle og de forskellige formsprog og valg af materialer, der gør en bolig personlig. Vi kan også godt lide, at vores møbler og ting ikke alle sammen er nye, og holder os oftest til det monokrome farvevalg i form af sort, grå og natur. Fabriksbygningen er opført i den første halvdel af 1900-tallet, og da Anders i 2012 flyttede ind i de rustikke lokaler, var de allerede indrettet som bolig. Han gik dog straks i gang med at indrette børneværelse, bygge køkken op i rå jernelementer med betonbordplader og male gulv, vægge og loft hvidt. Han har også selv lavet den lange bænk op ad væggen i entreen med praktisk opbevaring under sædet. – Nogle steder er her 4 m til loftet, og lyset fra ovenlysvinduerne lægger det meste af tiden vores bolig i et blødt og blidt lys. Vi skulle lige vænne os til, at udsigten kom oppefra, men på den måde bor vi jo meget privat og uden indkig, og så kan vi altid følge med i vejret, om det er regn, høj solskin eller stjerneklart ...

Meterhøjt til loftet
© Kristian Septimius Krogh
Der er meterhøjt til loftet, og de to store ovenlysvinduer giver alrummet et næsten galleriagtigt præg. Over den grå Piero Lissoni-sofa hænger et stort fotografi fra en ferie på Island. Væglampen 265 er designet af Paolo Rizzato. Sofagruppe med Poul Kjærholms PK22-stole i kanvas og PK-61-sofabord i marmor. Fra Fritz Hansen.

Stue med kunst og bøger
© Kristian Septimius Krogh
Stuen er i direkte og åben forbindelse med spisestuen. Endevæggen består af Mogens Koch-bogreoler, og væggen henover er nærmest tapetseret med kunst af bl.a. Rasmus Nellemann, Simon Lindhardt og Catrine Raben Davidsen. Væglampen 265, designet af Paolo Rizzato, er med sit cool industrielle udtryk et perfekt valg til sofagruppen. Lysestagen er en modulær og stabelbar Fritz Nagel-stage.

Lænestol fra Fritz Hansen
© Kristian Septimius Krogh
Jaime Hayon er designeren bag den grå lænestol, Fri, fra Fritz Hansen. Her står den under parrets væghængte kajakker og ved siden af Louises farmors gamle barbord – der i dag bruges til magasiner. I den store sorte reol har Anders meget af sit fotogrej. Den hvide standerlampe er Grasshopper fra Gubi.

Poul Kjærholm-skriveborde
© Kristian Septimius Krogh
Efter en auktion på arkitektskolen kunne parret gå hjem med to sorte Poul Kjærholm-skriveborde, som i dag udgør deres hjemmekontor. Den læderbetrukne 7’er-kontorstol er af Arne Jacobsen, og lampen er en Kaiser Idell. Begge dele fra Fritz Hansen.

Råt køkkenalrum
© Kristian Septimius Krogh
Det 70 m2 store alrum danner rammen om bl.a. køkken med spiseplads og hjemmekontor med to fine gamle Poul Kjærholm-skriveborde fra arkitektskolen. Anders har selv lavet køkkenet, der består af åbne jernmoduler med rå betonbordplader. Spisebordet i teak er et snedkerstykke arvet fra Anders’ bedsteforældre, og de sorte Myrestole er af Arne Jacobsen. Den sorte Bumling-pendel over bordet er fra Atelje Lyktan.

Cognacfarvet Dråbe-stol
© Kristian Septimius Krogh
Entreen er indrettet helt enkelt og stramt med et skarpt blik for detaljen. Alt er malet gråt i gråt, og ud over Anders' fine opbevaringsbænk er her kun koksgrå knager på væggen og en enkelt cognacfarvet Dråbe-stol tegnet af Arne Jacobsen.

Klassisk og cool badeværelse
© Kristian Septimius Krogh
Strømlinet badeværelse i et klassisk cool look, sorte gulvklinker, hvide vægfliser, indbygget badekar og gråt på væg og loft.

Hjemmelavet sengetæppe
© Kristian Septimius Krogh
Fra sengen kan man ligge og falde i søvn til regnens beroligende trommen på loftsruden. Det grå sengetæppe er hjemmelavet af hørstof fra det belgiske firma Libeco. Vintagelampen er fra Jielde, og gulvlampen en Christian Dell fra Fritz Hansen.