Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Et helt nyt hus

Fra livstræt bungalow til spritnyt hjem. Forvandlingen er total for dette hus, som er velsignet med en betagende beliggenhed helt tæt på Furesø ved Holte.

© Andreas Mikkel Hansen

Familien:
Ægteparret, der købte den gamle gule bungalow, har to børn i 20’erne, som ikke længere bor hjemme – det gør til gengæld hunden Milou (opkaldt efter Tintins hund Terry, som på fransk hedder sådan).

Forhistorien:
–Vi var meget interesserede i at finde et hus i dette område, men dengang omkring 2005-06 var der jo gang i hjulene, og husene, som lå her, blev aldrig sat rigtigt til salg.

Det var altid mund til mund-metoden, som solgte husene, og sådan gik det også i dette tilfælde. Vi havde nogle venner, som havde købt et hus længere oppe ad vejen, og de fortalte os, at der var et dødsbo her, som skulle sælges.

Så smed vi et brev i postkassen, bød på huset, og så stod vi pludselig med et hus, der skulle overtages på en måned.

Tanker og ønsker:
–Vi kunne godt se muligheder i huset på trods af dets ringe stand. Alternativet var jo at rive det helt ned og bygge nyt, men vi kunne faktisk godt lide stilen, og den var vigtig.

Vi ville gerne have en klassisk, men samtidig moderne funkisvilla, som ikke bare skulle være en kopi af en villa fra 30’erne, og det ville det jo blive, hvis vi startede helt forfra.

© Andreas Mikkel Hansen

Grønt og blåt Terrassen lige uden for det store køkken-alrum i stueetagen har den fantastiske natur, der er i området ved Furesø, som allernærmeste nabo. Der er blåt vand og grønne træer, så langt øjet rækker. Bord, stole og parasol er fra henholdsvis Ilva og Johannes Fog.

© Andreas Mikkel Hansen

Fra hoveddøren træder man direkte ind i en lys gang, som fortsætter hen til trappen til førstesalen, men samtidig er fordelingsgang til rummene i husets stueetage. Det flotte spejl med guldramme er et arvestykke, skænken er fra Ikea, og der er tænkt masser af opbevaring ind i rummet i form af skabene til venstre. Hunden Milou holder øje med gæsterne.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er plads til masser af gæster omkring langbordet fra Green Square, og det store køkken-alrum er da også ofte et sted med liv og mennesker, da det er her i stueetagen, folk samles.

© Andreas Mikkel Hansen

Funkisstilen er tydelig her fra haven, hvor køkkenets og kælderens hjørnevindue nærmest skærer ind i den stramme minimalistiske stil. I baggrunden anes den kasse, som er blevet bygget på huset og har givet det en førstesal.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkken-alrummet er stueetagens centrale rum med direkte adgang til terrasse og have. Selve køkkenet er fra Invita, og fronterne i valnød giver en varm glød til det store, lyse rum. Spisebordet med plads til alle er fundet hos Campo & Co i Skodsborg, og stolene er italienere fra Bo-Tikken. Lamperne over bordet er designet af Philippe Starck for Flos. I hjørnet er der skabt et læsehjørne med Ronan og Erwan Bouroullecs Slow Chair. Green Square har stået for gardinerne.

© Andreas Mikkel Hansen

Øjnene flyver direkte over mod det store vinduesparti, når man kommer op ad trappen til den store stue på husets førstesal. Den ekstra etage kom på under ombygningen og betyder, at huset nu til fulde udnytter placeringen lige ned til Furesø ved Holte. Det fine møblement med stole og lille sidebord er fra italienske Poliform, og den store krukke, som bliver brugt som magasinopbevaring, er fra Green Square.

© Andreas Mikkel Hansen

Parret har indrettet sig med en charmerende blanding af internationalt design, klassikere og fine arvestykker som fx dette gamle chatol. Bag det er der udgang til en skøn tagterrasse, hvor man føler, at man overskuer hele Furesøen.

© Andreas Mikkel Hansen

Stuen er enkelt møbleret med en sofa fra Living Divani, der har fulgt parret i mange år. Oprindeligt var den blå med stel i lyst træ, men da den skulle flytte med i det nye hus, blev den ombetrukket af Green ­Square, som også lavede de to puffer. Sofabordet er fra Paustian og har ligeledes fulgt parret i mange år. Tæppet under er et arvestykke. Til venstre ses trappen, der forbinder de to etager.

© Andreas Mikkel Hansen

Furesø og en bakkerig naturgrund er nogle af husets stærkeste features, som der også er taget hensyn til under ombygningen.

© Andreas Mikkel Hansen

Tagterrassen kalder på de helt store tillægsord, hvis man skal prøve at beskrive, hvor bjergtagende udsigten ud over Furesø er. Godt løftet op i vejret har man det helt store overblik, men der er også god gang i vinden heroppe, så parret skal have monteret glasplader på gelænderet til at tage det værste sus. Møblerne er fra Ilva.

© Andreas Mikkel Hansen

Badeværelset i stueetagen er enkelt og praktisk. Fliserne er købt ved ABC Fliser i Nærum, og til højre i billedet ses brusenichen, der nærmest er som en lille badehule. De aflange vinduer går igen flere steder i huset og er et element, der giver indtrykket af den funkisstil, som parret gerne ville have frem i det ombyggede hus.

© Andreas Mikkel Hansen

Huset før Huset var en bungalow fra 1930’erne, der var i så ringe stand, at de nye ejere ikke engang kunne få en ejerskifteforsikring, da de overtog det i 2006. Huset lå dog rigtigt på en grund, som ville være svær at bygge på, så derfor valgte de nye ejere løsningen med en ombygning i stedet for nedrivning.

© Andreas Mikkel Hansen

Før - fra haven er det tydeligt at se, at den gamle bungalow har fået en ekstra kasse på, som rummer husets nye førstesal, der både har givet flere kvadratmeter, og som har betydet, at parret har optimal glæde af den fantastiske udsigt. Det er ligeledes på grund af udsigten, at store vinduespartier er blevet prioriteret, ligesom udearealerne er blevet opgraderet betydeligt i form af nye terrasser.

Relaterede Artikler