En minimalist i country-klæder

Ranja Broe-Brøndums arbejdsdag har indlagte pauser til en frisk tur på hesteryg og stille stunder med en kop te og udsigt til et bølgende, midtsjællandsk marklandskab ...

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

… Hun har nemlig forenet både fritidsinteresser, arbejds- og familieliv i en smukt restaureret landejendom ved Næstved, indrettet med velvalgt design og et minimum af overflødigheder.

Vi står uden for stalden til den store landejendom ved Næstved, og Ranja Broe-Brøndum beroliger den unge vallak, hun netop har trukket ud til en ridetur i det smukke midtsjællandske landskab.

Her har hun sammen med sin mand, Christian Broe-Brøndum, og børnene, Olivia på otte og Una på to år, indrettet sig i en forrygende konstellation, hvor familie- og arbejdsliv kombineres med interessen for ridning, hestehold og jagt.

Familiens bolig består af privaten i selve stuehuset og tilstødende kontorer til firmaet DesignMe, som Ranja Broe-Brøndum ejer sammen med Tenna Wätjen.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Ranja Broe-Brøndum med unghesten Quinten LN foran landejendommen ved Næstved, hvor hun både bor, arbejder og dyrker fritidsinteresserne for jagt og hestehold sammen med sin familie.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Jagttrofæer, italiensk design og et klassisk Hornung & Møller-flygel udgør en smuk velkomstkomité i stuehusets store hall. Stilen er kendetegnende for kvinden i huset, Ranja Broe-Brøndum, der sværger til funktionelt, moderne design, men som samtidig holder fast i landejendommens rustikke særpræg.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Vinterhaven støder op til køkken-alrummet og er ifølge familien både det bedste og det smukkeste ved hele huset. Den bliver brugt til afslapning og fordybelse i den store fleksible Karmameju-sofa, hvor modulerne kan flyttes rundt, og puderne både kan stables og vaskes.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Ranja og Christian Broe-Brøndum tegnede selv vinterhaven i samarbejde med tømrerfirmaet Kan med træ, da den oprindelige tilbygning var tæret af råd og måtte rives ned. Her kan man slappe af i det højloftede, lyse rum, og børnene kan boltre sig på de polstrede motionsbolde fra Karmameju – alt imens de stadig er en del af resten af livet i huset. Spisebordet er fra IDEmøbler, stolene er Jasper Morrisons Air Chairs fra Magis. Væguret er af Arne Jacobsen.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Der er masser af lys og luft i køkkenet, der er uden overskabe og med lyse stenbordplader. Ranja Broe-Brøndum har blot frisket det op med nye greb og enkle detaljer som den sorte hylde til glas og wallstickeren fra Ferm. Barstolene er Bombo-chairs fra Magis.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Soveværelset er indrettet enkelt og roligt i de samme afdæmpede farvenuancer som resten af huset. Sengetæppet er fra Karmameju, vægdekorationen fra Trust Living. Lampen i hjørnet er fra Normann Copenhagen.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Fra vinterhaven træder man ud på husets terrasse, der er indrettet med et groft bord i genbrugstræ fra Selected by John Dick. Stolene er de samme som i spisestuen, Jasper Morrissons Air Chairs fra Magis, der tåler at stå ude.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Design Me-kontoret hvorfra Ranja Broe-Brøndum og Tenna Wätjen driver deres virksomhed. Borde og stole er fra Magis, de små skamler fra Selected by John Dick. Trædøren fører videre ud til hestestalden.