Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En minimalist i country-klæder

Ranja Broe-Brøndums arbejdsdag har indlagte pauser til en frisk tur på hesteryg og stille stunder med en kop te og udsigt til et bølgende, midtsjællandsk marklandskab ...

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

… Hun har nemlig forenet både fritidsinteresser, arbejds- og familieliv i en smukt restaureret landejendom ved Næstved, indrettet med velvalgt design og et minimum af overflødigheder.

Vi står uden for stalden til den store landejendom ved Næstved, og Ranja Broe-Brøndum beroliger den unge vallak, hun netop har trukket ud til en ridetur i det smukke midtsjællandske landskab.

Her har hun sammen med sin mand, Christian Broe-Brøndum, og børnene, Olivia på otte og Una på to år, indrettet sig i en forrygende konstellation, hvor familie- og arbejdsliv kombineres med interessen for ridning, hestehold og jagt.

Familiens bolig består af privaten i selve stuehuset og tilstødende kontorer til firmaet DesignMe, som Ranja Broe-Brøndum ejer sammen med Tenna Wätjen.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Ranja Broe-Brøndum med unghesten Quinten LN foran landejendommen ved Næstved, hvor hun både bor, arbejder og dyrker fritidsinteresserne for jagt og hestehold sammen med sin familie.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Jagttrofæer, italiensk design og et klassisk Hornung & Møller-flygel udgør en smuk velkomstkomité i stuehusets store hall. Stilen er kendetegnende for kvinden i huset, Ranja Broe-Brøndum, der sværger til funktionelt, moderne design, men som samtidig holder fast i landejendommens rustikke særpræg.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Vinterhaven støder op til køkken-alrummet og er ifølge familien både det bedste og det smukkeste ved hele huset. Den bliver brugt til afslapning og fordybelse i den store fleksible Karmameju-sofa, hvor modulerne kan flyttes rundt, og puderne både kan stables og vaskes.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Ranja og Christian Broe-Brøndum tegnede selv vinterhaven i samarbejde med tømrerfirmaet Kan med træ, da den oprindelige tilbygning var tæret af råd og måtte rives ned. Her kan man slappe af i det højloftede, lyse rum, og børnene kan boltre sig på de polstrede motionsbolde fra Karmameju – alt imens de stadig er en del af resten af livet i huset. Spisebordet er fra IDEmøbler, stolene er Jasper Morrisons Air Chairs fra Magis. Væguret er af Arne Jacobsen.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Der er masser af lys og luft i køkkenet, der er uden overskabe og med lyse stenbordplader. Ranja Broe-Brøndum har blot frisket det op med nye greb og enkle detaljer som den sorte hylde til glas og wallstickeren fra Ferm. Barstolene er Bombo-chairs fra Magis.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Soveværelset er indrettet enkelt og roligt i de samme afdæmpede farvenuancer som resten af huset. Sengetæppet er fra Karmameju, vægdekorationen fra Trust Living. Lampen i hjørnet er fra Normann Copenhagen.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Fra vinterhaven træder man ud på husets terrasse, der er indrettet med et groft bord i genbrugstræ fra Selected by John Dick. Stolene er de samme som i spisestuen, Jasper Morrissons Air Chairs fra Magis, der tåler at stå ude.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Design Me-kontoret hvorfra Ranja Broe-Brøndum og Tenna Wätjen driver deres virksomhed. Borde og stole er fra Magis, de små skamler fra Selected by John Dick. Trædøren fører videre ud til hestestalden.

Relaterede Artikler