Drømmehuset som blev virkeliggjort

Katrine Nicolajsen og Martin Blædel har i mange år haft drøm om at bygge selv og virkeliggøre drømmehuset. Efter tre år med arkitekttegninger, byggeri og indretning stod huset færdigt med den smukkeste udsigt til den vilde natur ved Søllerød Naturpark.

Drømmen om huset

Katrine Nicolajsen og Martin Blædel har været vant til eventyr og vild natur efter blandt andet to år i Indien. Men tanken om drømmehuset spøgte og da den perfekte grund ved Søllerød Naturpark bød sig, besluttede de at kaste sig ud i projektet.

Tankerne bag drømmehuset

Tanken var at bygge et fantastisk hus, som havde driftsomkostninger på højest 10.000 kr. om året. Derudover ønskede de en mindre have som de kunne overkomme at holde, samt udsigt og adgang til den vilde natur i området. Dette skulle give fornemmelsen af at være kommet på landet uden at have forladt byen.

Udsigten

Med både havudsigt med kig til Sverige og udsigt direkte nedover skrænten ved Søllerød Naturpark har villaen en udsigt som er svær at hamle op med. Udsynet er stærkt differentieret fra rum til rum og det giver vidt forskellige oplevelser af området alt efter, hvilket rum man befinder sig i.

Mapai beton

Villaen har både enkeltstående vægflader, gulve og trapper i mapai beton. Betonen er dekorativ i sit rå udtryk og det, at selve huset er bygget i massiv beton får eksteriør og interiør til at hænge smukt sammen.

Minimalistisk funktionalisme

Katrine Nicolajsen og Martin Blædel gav arkitekten 10 dogmer at tegne efter, alle nogle som understøttede den nordiske minimalisme og dybe funktionalisme som de ønskede at opnå. I opførslen af villaen er det indtænkt at hjemmet skal kunne bære at huse tre børn fra spæde til de bliver store.

Placeringen

Huset er bygget ind i skrænten, så det sygner af lidt fra have-siden, men giver indtrykket af, at man næsten falder ned af skrænten når man er placeret på den anden side af vinduespartierne. Det understøtter ønsket om at have den vilde natur tæt på.

Søllerød Naturpark

Udsigten over området er aldeles unik og, som tidligere nævnt, ændrer den sig alt efter, hvilket rum man befinder sig i, grundet placeringen og vinklerne rummene i mellem.

Minimalistisk luksus

I det 300 kvm store hus er der indkorporeret et badeværelse med fritstående badekar i corian og med udsigt over området. Derudover ælderen er udstyret med komplet spa-område.

Det personlige ligger i detaljerne

Villaens eksteriør og indvendige skal er ganske minimalistisk i sit udtryk. De lyse gulve, mapai betonen og de hvide vægge er en del af det enkle udtryk og spiller flot sammen med hjemmets mange personlige detaljer i form af rejse-souvenirs, spændende tapeter, blåmetal og lækre detaljer i corian.

Relaterede Artikler