Country på dansk

Højt til himlen og tæt på havet og med en blanding af engelsk og fransk countrystil har GreenGates ejere Mona og Jesper Bjørn Christiansen skabt en varm familieramme i en charmerende chaufførbolig fra 1902.

© Stuart McIntyre

Blandt stolte gamle sommervillaer og fine fiskerhuse i Espergærde bor Mona og Jesper Bjørn Christiansen og deres to drenge i et hus med havduftende udsigt, engelske roser og gamle frugttræer i haven og en udsøgt blanding af fransk og engelsk countrystil inden døre.

Den country’ske indretningstil er nærmest heller ikke til at komme uden om. For parret ejer sammen virksomheden GreenGate, der med piget porcelæn og tekstiler i klare, sommerlige slikfarver og romantiske mønstre er blevet en verdensomspændende succes med en årsomsætning på et tre-cifret millionbeløb. Og årets kollektioner kommer ofte hjem og får en indretningsmæssig prøvetur, før de bliver sat i produktion.

Selve huset er fra 1902 og har engang været den konservative politiker John Christmas Møllers chaufførbolig og hestestald. For 17 år siden fik huset en ekstra længe og blev i alt 250 m2 stort.

© Stuart McIntyre

Skrå vægge og fritlagte bjælker og spær i et rum indrettet i klassisk New England-stil. De hvidmalede gulve og de maritime farver skaber et meget delikat og rent indtryk.

© Stuart McIntyre

Værelse med udsigt Det charmerende forældresoveværelse har en ubetalelig udsigt til Øresund. Lænestolen er fra Ikea. Den læderbetrukne kiste er fra Den Røde Lade.

© Stuart McIntyre

Førstesalens gangarealer er bevidst sparsomt møbleret for at skabe ro. De meget højryggede stole med bøjleeffekt for oven er som skabt til at hænge tøj på. Stolene er fundet på en messe i Paris.

© Stuart McIntyre

Sikken et luksushundeliv Molly er en rhodesian ridgeback – og en glad hund trods de lidt sørgmodige øjne.

© Stuart McIntyre

Webergrill forklædt som alternativ mariehøne Jesper fik grillen pulverlakeret i cyklamen og bad siden en af GreenGates designere om at give den hvide prikker.

© Stuart McIntyre

Morgenmad på terrassen De store, sprossede glasdøre understreger countrystilen og trækker masser af lys ind i huset. De hvide havemøbler er fra Trip Trap.

© Stuart McIntyre

Det trelængede hus med sprossede vinduer og sortglaseret tegltag ligger pa? et græsplateau direkte ud til Øresund og minder om herskab og tjenestefolk og svundne tider.

© Stuart McIntyre

De fritlagte bjælker bidrager til den landlige stemning. Spisebordet er købt pa? auktion i London. Lysekronen er fra Fil de Fer.

© Stuart McIntyre

Afternoontea Mona, William på 12 og August pa? 8 gør eftermiddagsteen klar i køkkenet.

© Stuart McIntyre

Sofaerne i den smukke pejsestue med indbyggede reoler er spanske. Sofabordet er fra netbutikken Flamant Home Interiors. Spejlet over pejsen er fra Den Røde Lade. Vægfarven er Blue Grey fra Farrow & Ball.

© Stuart McIntyre

Entreen med den originale trappe med indbygget skab. Det gamle bord og spejlet er fra Fil de Fer.

© Stuart McIntyre

De glade farveklatter i form af flæsepude, æsker og porcelæn fra GreenGate giver rummet et særligt sommerligt country-udtryk. Den indbyggede reol er skabt af Jørgen Willer Nielsens snedkeri i Lyngby.

© Stuart McIntyre

Uvurderlig inspiration Både Tricia Guild og Nina Campbell bød på de fire ekstremt værdifulde bøger fra Boussacs designstudio i Paris, da de kom på auktion, men hammerslaget gik til Mona og Jesper Bjørn Christiansen. Bøgerne fra 1870’erne rummer alt fra håndtegnede bittesmå violer og overdådige roser til stofprøver i paisley og kashmir og danner grundlag for flere af GreenGates mønstre. Til daglig ligger de fantastiske bøger i en bankboks.

© Stuart McIntyre

En svensk kirke var ved at rydde op, da parret kom forbi og fik lov at købe et par englestøtter. De indonesiske figurer er købt i Paris.

© Stuart McIntyre

Trængsel ved køkkendøren Krydderurter i flok og pottevis af duftende pelargonier, roser og lavendler understreger sommerstemningen.