1960'er-hus i helt nyt lys

Lavloftede stuer, en dyster pistolgang, og små, klaustrofobiske børneværelser. Sådan så parcelhuset ud før den store ombygning. Forvandlingen gav ikke kun familien mere plads. Den åbnede også deres øjne ...

© Kennet Havgaard

Det er utroligt, hvad lys kan gøre ved et hus, som basalt set er født kedeligt. Ordene kommer fra Thomas Kent Larsen, der netop har afsluttet en gennemgribende og meget vellykket renovering af familiens parcelhus fra 1962. Thomas Kent Larsen arvede det gedigne gulstenshus fra sin mor i 1996, og til at begynde med gjorde han og hustruen, Camilla, ikke andet ved det end at male det hvidt indvendigt. Huset var opført i gode materialer, og i starten gav de 136 m2 rigeligt med plads til det unge par. Men som årene gik, voksede familien fra to til fire, og pludselig var der trængsel på de små børneværelser. Børnene, Sophia på 8 og Mads-Peter på 6, krøb sammen i hver deres kammer, og det trange køkken manglende en ordentlig spiseplads. Derfor besluttede familien at bygge til.

© Kennet Havgaard

Det lyse køkken-alrum er bygget uden på det oprindelige hus. Pejseindsatsen fra J. Søgaard har låger til to sider - dagligstuen og spisestuen.

© Kennet Havgaard

Arbejdsværelset har højtsiddende tagvinduer og åben forbindelse til dagligstuen. Det betyder, at stuen får glæde af det fine himmellys i arbejdsværelset.

© Kennet Havgaard

Udefra ligner huset næsten sig selv. De store glaspartier mod terrassen er dog nye ligesom taget, der blev udskiftet, da loftet skulle til kip.

© Kennet Havgaard

Der er blevet meget mere plads i det nye køkken. Køkkenelementerne er fra Boform, og corianbordpladen fra Jens Bjerre.

© Kennet Havgaard

Tiden var løbet fra det gamle køkken. Familien ønskede sig et stort køkken-alrum med plads til både børn og voksne.

© Kennet Havgaard

Det nye køkken-alrum er på 42 m² og bygget i forlængelse af det oprindelige hus. Rummet er velbelyst med store ovenlys-vinduer.

© Kennet Havgaard

Den direkte forbindelse mellem køkkenet og den store terrasse nyder familien godt af hele sommeren.

© Kennet Havgaard

Over badekarret sørger et ovenlysvindue for, at rummet altid er badet i himmellys. Den lyse mosaik på væggene og de grå gulvfliser er Winckelmans fra Evers.

© Kennet Havgaard

Drømmebad med grønne fliser. Der er langt fra 1960'ernes gennemsnitsbadeværelse til nutidens velværerum. Ikke mindst når det gælder størrelsen.