Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

4 løsninger til et mere bæredygtigt og miljøvenligt hjem

Annonce Du kan sagtens optimere dit hjem på en lækker måde, mens du gør noget godt for klimaet.

© Schüco

Bæredygtighed er efterhånden ikke til at komme udenom - og heldigvis for det. Men det kan være en udfordring at finde frem til, hvilke løsninger der virker og hvilke løsninger, der passer til dig, uden du behøver gå ned på kvalitet og æstetik.

Vi giver dig her fire måder, du kan give dit hjem en grøn make-over på. Du kan nemlig sagtens opgradere dit hjem og tilføre mere kvalitet og luksus, mens du samtidig gør noget godt for miljøet.

Vær kræsen med dine møbler

Ligesom med tøj, kan produktionen af møbler virkelig sætte sine aftryk på klimaet med bearbejdningen af forskelligt materiale. Dog er der i dag mange producenter, der prøver på at minimere deres miljøbelastning ved at arbejde i bæredygtige materialer som for eksempel bambus, genbrugsplast og -træ, FSC-certificeret træ og økologisk bomuld.

© Schüco - Materialer som FSC-certificeret træ, beton og aluminium er gode at bruge i din bolig, hvis du vil bo mere bæredygtigt

Selvom det kan lyde tvivlsomt, er bæredygtige materialer altså ikke lig med dårligt design - tværtimod! Faktisk tyr flere og flere designere, store som små, til en mere ansvarlig produktion af møbler og indretningsartikler. På den måde kan du sagtens shoppe møbler på en mere bæredygtig måde, uden at skulle gå på kompromis med lækkert design.

Optimer med omtanke

Det er ikke bare i din indretning, du kan tænke bæredygtigt. Står du over for en større ombygning, kan det være en god investering, ikke bare økonomisk, men også fremtidsmæssigt, at gå den bæredygtige og klimavenlige vej – for eksempel i dit valg af vinduer og skydedøre.

Vinduerne og skydedørene fra Schüco er udført i aluminium, som har en lang række positive egenskaber. Udover at materialet er ekstremt stabilt, energieffektivt og vedligeholdelsesvenligt, kan aluminium også genanvendes. På den måde vil et panoramavindue eller skydedøre ikke bare give dig stor værdi gennem det bæredygtige aspekt, men også gennem lyset, der påvirker din velvære.

Samtidig er Schücos vinduer og skydedøre meget tætte, så vand og vind ikke trænger ind i din bolig. Det vil kunne mærkes på både dit indeklima og din energiregning. Vinduerne bliver altid skræddersyet til netop dit projekt, så du har stor frihed til at skabe en individuel løsning, der matcher dit behov og din personlige stil.

© Schüco - Bare fordi du bor klimavenligt, behøver du ikke gå på kompromis med hverken arkitektur, design eller kvalitet.

Indret dit køkken strategisk

Med det fokus på affaldssortering som en måde at bidrage til en mere klimabevidst hverdag, stiller det nye krav til pladsen i køkkenet. Hvor du før bare skulle have en eller to skraldespande, kræver det i dag lidt mere plads, hvis du vil gå all in på sortering af dit affald. Hav det derfor in mente, hvis du skal have optimeret dit køkken, for det er ikke altid kønt at have stående fremme.

Sørg for at indrette plads til dagrenovation, bio-affald, papir- og papaffald samt glas, pant og metalaffald ved for eksempel at afsætte et skab et par skuffer ved siden af vasken. Eller lav en station i bryggerset med en vogn eller et par hylder, hvor der er plads til det hele. Du kan endda finde et væld af beholdere, der gør det lidt mere nemt og pænt at gå til

Brug gadgets og apps til monitorering

Et godt værktøj til at sikre, at dit indeklima og energiforbrug bliver holdt på et rimeligt plan, er at investere i gadgets, der kan hjælpe dig. Således kan du nemlig få gadgets, der via en app til din telefon kan styre apparater som el-fyr, varmeregulering, stikkontakter og klimaanlæg.

De kan gøre din hverdag mere smart, mens de samtidig kan bruges til at monitorere dit energiforbrug og holde øje med dit indeklima, så du ved, om det er sundt at opholde sig i, eller om der skal luftes ud. Det kan give en stor ro altid at vide, at tingene er, som de skal være, så du kan have god samvittighed over for din energiregning og miljøet.

Relaterede Artikler