Vil du flytte ind i en container?

Vent med at beslutte dig før du har set disse vilde huse bygget af skibscontainere.

21 containere forvandlet til ét hjem
© Danny Bright

Containerne brugt til dette hus er alle skåret diagonalt – hvilket giver huset den anderledes form. Formen har gjort det muligt at skabe plads til parkeringskælder under huset, og videre har formen tilvejebragt terrasse på de fire planer på bagsiden af huset.

Huset er opdelt i 4 etager – i stuen/kælderen finder vi opbevaringsrum og garage, på 1. sal har familien deres stue og køkkenalrum. Børnene har deres værelser og et fællesrum på 2. sal, og på 3. sal ligger det store soveværelse i ægte suite kvalitet.

Flydende studieboliger i København
© Urban Rigger

De flot stylet containere huser 15 mindre studieboliger samt 12 opbevaringsrum, tag terrasse, et fælles grillområde og vaskerum. Med et smart ydre og et flot indre giver disse containere studerende i København en unik mulighed for at bo i et bæredygtigt hjem til en overkommelig pris.

Container penthouse
© Danny Bright

Ovenpå en eksisterende bygning har arkitektfirmaet LOT-EK lavet en tilbygning i form af en penthouse lejlighed af 4 containere. Lejligheden og den eksisterende bygning hænger sammen, og de skarpe orange farver udenpå går også igen indvendig og binder det hele sammen. Indretningen er i ægte new-yorker stil, og skaber en råd tråd igennem gele bygningen.

Genbrugelig konstruktion
© Hichem Driss / Kamel Lazaar Foundation

Denne konstruktion er egentlig et midlertidig museum, bygget af 21 forskellige dele fra containere. Dog er meningen, at efter museets udstilling er ovre, skal den anderledes containerbygning genbruges til industri eller midlertidige hjem.

Der er lavet en mindre model af bygningen, så den nemt kan bygges op andre steder i verden, som en pop-up udstilling.

Maksimalt naturligt lysindfald
© Hong Seokgyu

Det lille hvide hus stod originalt uden 1. sal med containerne. Det lave hus fik meget lidt naturligt sollys, men ved at få tilbygningen af containere, som er drejet en smule mod syd, maksimeres det naturlige lysindfald. De store containere gav også muligheden for en større tagterrasse, og giver huset en helt ny og interessant form.

Rå koncerthal
© Thierry Sermier

Arkitekten bag denne koncerthal har udnyttet containernes rustikke stil og ladet det være et gennemgående tema. I koncerthallen finder vi også en bar, som er lavet af en genbrugscontainer. Videre rummer stedet billetsalg, øvelokale og backstage rum, som alle kan lukkes ned individuelt for at minimere tyveri.