© iStockphoto

Top 12 arkitekturkanaler på YouTube

Se, hvilke arkitekturkanaler du simpelthen bare må følge på YouTube, og bliv klar på at dykke ned i arkitekturens forunderlige univers. Uanset hvilken interesse du har indenfor arkitektur, er der noget på listen for dig.

Arkitektursitet ArchDaily har samlet en top 12 over de bedste arkitekturkanaler på YouTube. I samme omgang har de udvalgt nogle af kanalernes bedste videoer med alt fra tutorials omkring skitsering og rendering til dokumentarfilm og interviews med spændende arkitekter.

Vi videregiver her listen, så du med det samme kan gå på opdagelse på de spændende kanaler.

1. CTBUH

The Council on Tall Buildings and Urban Habitats kanal på YouTube er for dig, der interesserer dig for byplanlægning og udviklingen af boliger i storbyer. På kanalen kan du blandt andet se månedlige interviews med nogle af verdens førende arkitekter – heriblandt danske Bjarke Ingels.

2. Chicago Architecture Foundation

På The Chicago Architecture Foundations YouTube-kanal kan du finde korte, historiske fortællinger om nogle af Chicagos mest ikoniske bygninger.

3. donotsettle

#donotsettle er for dig, der elsker arkitekturrejser. På kanalen kan du følge to kandidater fra TU Delft, som gennem vlogging tager dig med verden rundt, mens de udforsker forskellige bymiljøer og besøger nybyggede projekter.

4. Harvard GSD

Harvard GSD er kendt for sine gæstelektioner med nogle af verdens mest prestigefyldte arkitekter. Disse kan du blandt andet følge online på designskolens YouTube-kanal.

5. Architecture is a Good Idea

Den polske arkitekturhistoriker, Radosław Gajda, ser i sin videoblog nærmere på ikonografi af bygninger og den måde, hvorpå moderne arkitektur kan genfortolke arkitektoniske traditioner.

6. TheModmin

TheModmin er for dig, som gerne vil forbedre dine tegneevner. På kanalen kan du finde et hav af tutorials og lære mere om blandt andet perspektiv, linjer, skygge og tekstur.

7. Arbuckle Industries

Arbuckle Industries er et videoproduktionsselskab, som specialiserer sig i arkitektonisk cinematografi og designrelaterede filmproduktioner, gennem både dokumentarfilm og korte filmformater.

8. Photoshop. Architect

Hvis du ønsker at bliver mester til renderinger, er dette YouTube-kanalen for dig. Gennem kanalen kan du lære, hvordan du skildrer alt fra græs til vand og nattescener på en realistisk måde.

9. Autodesk

Softwarevirksomheden Autodesk giver dig en lang række komplette tutorials til at mestre deres programmer, som omfatter både AutoCAD, 3ds Max, Revit og Maya.

10. Nick Senske

På Nick Senskes YouTube-kanal kan du finde videoguides over diverse IT-færdigheder fra hans kurser på Iowa State University. Videoerne dækker blandt andet tutorials til programmerne InDesign, Rhino, Maxwell texture mapping og Photoshop.

11. How to Architect

How to Architect er for dig, som elsker hurtige facts. Videoerne dækker hver især syv emner indenfor konstruktionselementer, arkitekturens historie og ikoniske bygninger.

12. ArchDaily

Selvfølgelig glemmer ArchDaily ikke sig selv på listen. På kanalen kan du finde interviews med nogle af deres yndlings arkitekter og dækning af nogle af de helt store arkitekturevents i verden.