© Zaha Hadid Architects

Superstar-arkitekt tegner enorm luksusyacht

Inspireret af havets dynamik og liv har den irakisk-britiske arkitekt Zaha Hadid tegnet en kæmpe yacht, som vil få alt andet luksus på havet til at blegne.

Hun er internationalt anerkendt for sine noget vovede bygninger såsom Heydar Aliyev Centeret i Azerbaijan samt Dominion Office Building i Moskva. Nu har den prisvindende arkitekt skabt et imponerende projekt til havs - nemlig en superyacht.

Hadid offentliggjorde for nyligt sine visuelle planer for den 128 meter lange yacht kaldet _Unique Circle, _som bl.a. byder på et undervandsområde, hvor man kan betragte livet under havets overflade.

Yachten oser af Hadids distinkte neofuturistiske tegnestil, som oftest er karakteriseret ved kraftfulde kurver, hvor adskillige perspektiver og fragmenteret geometri får plads. De udvendige linjer er bygget op af en serie sammensnoede bjælker, som giver yachten Hadids elegante signatur.

Kæmpeyacht inspireret af havet

De hvide, rene og bølgede linjer er inspireret af havets flydende form. Hadid uddyber:

"Som et dynamisk objekt der bevæger sig i dynamiske omgivelser, skal designet på en yacht inkorporere yderligere parametre udover dem, der er for arkitektur, hvilket alt sammen bliver meget mere ekstremt i vand," forklarer Hadid.

"Hver yacht er en konstrueret platform, som integrerer specifikke hydrodynamiske og strukturelle krav med de højeste niveauer indenfor komfort, rummelig kvalitet og sikkerhed."

Komfort og luksus er der nok af ombord. Fra yachtens største soveværelse har man bl.a. en fantastisk panoramaudsigt samt adgang til jacuzzi på dækket. Desuden finder man en stor indendørs pool.

Udover The Unique Circle er der også blevet tegnet en yacht i en mindre udgave på 90 meter kaldet Jazz. Det er endnu usikkert, hvornår konstruktionen for de fantastiske superyachts påbegyndes.