Se lufthavnen med verdens bedste design

Oslos nye flyterminal bruger vinterens sne til at køle med om sommeren og solens stråler til at varme op om vinteren

design arkitektur oslo lufthavn udvidelse terminal
© Nordic

Arkitekterne bag det geniale design er det norske firma Nordic. I samarbejde med COWI og Norconsult har de stået for udvidelsen af lufthavnen på ca. 120.000 m2.

Selve udvidelsen består af et nyt område med hele 19 gates samt udvidet afgang- og ankomsthal, butiksområder og nyt bagageanlæg.

Det nye design er udarbejdet på en sådan måde, at gangafstandene i lufthavnen bliver så korte så muligt, så det bliver meget lettere for passagererne at finde rundt i lufthavnen.

design arkitektur oslo lufthavn udvidelse stole terminal
© Nordic

Future Travel Experience Global kårede i sommer Oslo Gardermoen Lufthavn til at have det bedste terminal-design. En meget prestigefuld pris hvor Gardemoen var oppe i mod lufthavne flere andre steder i Europa og USA.

design arkitektur oslo lufthavn udvidelse terminal grøn energi
© Nordic

Den flotte pris blev særligt givet på baggrund af designets bæredygtige løsninger. Projekt-teamet har blandt andet udviklet en innovativ måde at nedkøle lufthavnen om sommeren. Omkring 44.000 m3 af vinterens faldende sne bliver samlet i et snelager på lufthavnens område. Sneen bevares til sommeren, hvor det til den tid bliver brugt til at nedkøle lufthavnsbygningerne via et fjernkølingsanlæg.

design arkitektur oslo lufthavn udvidelse solenergi
© Nordic

Lufthavnen er flot udefra med den bløde form – men formen er ikke til kun af æstetiske årsager: Formen på bygningen gør, at den er mere modtagelig over for sollys, og dertil udnytter passiv solenergi.