Sådan kommer fremtidens storby til at se ud

Det går ikke stille for sig, når det gælder fremtidens byudvikling - både hvad angår arkitektur, grønne områder og transport. Men hvordan kommer det til at påvirke fremtidens byer?

Robotpostbude, højhastighedstog og vertikale er blandt noget af det, du vil kunne finde i fremtidens storbyer, hvor stadigt flere mennesker samler sig år for år og stiller nye krav til de summende metropoler. Mens nogle af disse innovationer endnu ikke er ankommet, findes der allerede et futuristisk stykke teknologi i dag: elektriske køretøjer. Her er vi på, hvordan fremtiden vil se ud i storbyer med ny teknologi, smarte oaser og optimeret transport.

Renere og mindre støjende byer

Byernes støj og os vil sandsynligvis ændre sig i fremtiden efterhånden som den måde, vi bevæger os rundt på, udvikler sig. Vi har allerede set en stor stigning af flere cykelstier, vandrestier og elbiler i urbane områder rundt omkring i verden.

Med den nye Honda e får du en ubesværet køreoplevelse med en elmotor på 154 hestekræfter. Foto: Honda

Med flere smarte elbiler som Honda e på vejene, vil bytransport også transformere og blive mindre støjende. Honda e er designet til bykørsel med fremtiden i tankerne. Dette fremgår af bilens aerodynamiske og futuristiske styling. Det er et godt eksempel på, hvordan fremtidens smarte biler, som har nul emissioner og giver mindre støj, kunne ændre bylandskabet.

Ud over at bane vej for mere CO2-neutral transport, er mange store byer allerede i fuld gang med grønne og bæredygtige tiltag, der skal gøre luften renere for beboere og minimere drivhusgasser. Derfor vi i fremtiden kunne se mange flere grønne områder i byerne og vertikale haver på højhuse og beboelsesejendomme, der renser luften. Samtidig vil særlige klimaparker redde byerne fra fremtidens kraftige regnskyl ved at fungere som vandreservoirs, som kan bruges til at vande de grønne oaser.

Vertikale haver og grønne facader vil i fremtiden blive et langt mere normalt syn på byernes nye bygninger. Foto: Getty Images

Forbundne, urbane områder

5G-teknologi vil gøre smarte byer til virkelighed ved at give større dækning og hastighed for at understøtte et økosystem af tilsluttede enheder såsom overvågningskameraer, belysning, parkering, trafikkontrol, offentlig transport og vejrovervågning.

Den højteknologiske forbindelse vil være eftertragtet i de produkter, vi bruger i vores daglige liv. Honda e er futuristisk indeni med avanceret tilslutningsmuligheder, der nemt integreres med en moderne livsstil. MyHonda+ -appen giver dig mulighed for at låse og åbne bilen eksternt - og forudindstille bilens temperatur, inden du kommer ind i den. Når du er derinde, gør brugervenlige dashboards med dobbelt skærm køreoplevelsen nem og holder dig informeret, underholdt og forbundet til byen omkring dig.

Når det kommer til at komme rundt i byrummet, er Honda e designet med en vægtfordeling på 50/50 og baghjulstræk, der sikrer nem navigation i ethvert bylandskab. Den øjeblikkelige EV-strømforsyning gør den hurtig og lydhør og har en tæt 8,6 m drejecirkel - en stor fordel i smallere bygader.

Indvendigt er Honda e også en helt anden oplevelse end den normale bilkabine med sit futuristiske design og mængde af højteknologi. Foto: Honda

Smartere og sikrer byer

Kunstig intelligens har potentialet til at gøre vores byer smartere, sundere og sikrere. Store bygninger og højhus i store byer vil være i stand til at kontrollere sig selv og tage sig af alt fra sikkerhed og vedligeholdelse til smart parkering, ladestationer til elbiler og vanding af bygningernes grønne og frodige facader.

Med gadgets som smarte alarmsystemer, robotpostbud, fjernlys og smarte køleskabe vil vores hjem være i stand til at køre og beskytte sig selv. Smarte køleskabe er for eksempel allerede i stand til at identificere dine behov og hvornår du er løbet tør for mælk, så det kan bestille noget nyt til dig.

Droner bruges allerede ofte af militæret, politiet og af fotografer, men i den nærmeste fremtid kan de blive et endnu mere almindeligt syn i hverdagens bylandskaber. Flere virksomheder tester allerede, hvordan droner kan optimere og automatisere logistik og leverancer - hvad enten det er dine ordrer fra onlineforhandlere eller indkøb af dagligvarer.