Ok, så vil vi godt tage på hytteferie i Norge

Den norske arkitekt Snorre Stinessens har bygget et hytteparadis på norsk ø nord for polarcirklen. Se de svævende havhytter i ørneparadis nord for polarcirklen.

Hytter over vandet
© Snorre Stinessen

At tage på hytte er en fasttømret del af den norske folkesjæl.

Når der er en fridag, så er det ud på fjeldet. Om vinteren er det på ski, om sommeren er det i vandrestøvler

Her har den norske arkitekt givet det norske fænomen "hytte" et helt nyt twist.

Skub!
© Snorre Stinessen

Konstruktionen af Snorre Stinessens havhytter er dristig.

Det ser jo næsten ud, som om de kan styrte ned i havet når som helst.

Den svævende beliggenhed af panoramavinduerne over vandet giver en særlig dramatisk effekt inde i hytterne.

Vand i sigte
© Snorre Stinessen

... Så sidder man der spændt ud mellem himmel og hav.

Manshausen
© Snorre Stinessen

Hytterne er bestilt af den norske polarforsker, Børge Ousland, og skabt til en lille ø, Manshausen, beliggende i en norsk fjord nord for polarcirklen.

Hytterne er en del af øens kursus- og feriecenter og man kan faktisk booke sig ind der.

Udestue
© Snorre Stinessen

Heroppe i Norge tæt på Lofoten kan klimaet være ekstremt barskt med orkaner og bidende frost, men også episk med det smukke vue over havet og ind mod fastlandet.

En god bog med en velrystet drink i de omgivelser gad vi dog godt. Det ville give det suspekte ord "udestue" en meget smukkere klang.

Køkkenettet
© Snorre Stinessen

Pladsen er ikke stor i Snorre Stinessens hytter. Men de rummer alt, hvad en lille familie har brug for i form af køkken, sovepladser og toilet.

Tredelt norsk hytte
© Snorre Stinessen

Hytterne står på et soldt stålskelet og er udført i to lag af lærketræ. "Udestuen" med gulv-til-loft vinduerne er derpå sat sammen med trædelen med køkkenet og soveværelset.

Denne særlige tredelte konstruktion er anvendt af Snorre Stinessen, så den endelige montering på den temmeligt ugæstfrie ø, Manshausen kunne foregå så enkelt og smidigt som muligt.

Fiskehytte i skumringen
© Snorre Stinessen

Farvandet omkring Manshausen er kendt som utroligt godt fiskevand. Så der er trods alt én anden fritidsaktivitet at foretage sig på øen udover at sidde og vegetere over en god bog.

Eller måske kan man slå de to ting sammen og blive siddende indendørs, mens man kigger ud på en helt særlig type af mesterfiskere, der jævnligt kommer forbi.

Ørneparadis
© Flickr - Martin de Lusenet

Området omkring Manshausen er nemlig kendt som et ørneparadis. For her findes en af de største bestande af havørne i Europa.

Men det er jo et spørgsmål om temperament: Vil du helst selv fange krabatten, eller foretrækker du at se havørnene i flugt henover vandspejlet slå deres klo direkte ned i fiskene?

Book feriehytterne her
© Snorre Stinessen

Har du fået lyst til at gå i refugium i hahytterne, så kan du booke dig ind her på ferie- og konferencecentret i Manshausen her.