© Clouds Architecture Office

Nyt skyskraberkoncept lader bygning hænge i spænd fra en asteroide

Hvis konceptet blev ført ud i livet, ville det være verdens første omvendte skyskraber.

Svævende skyskraber

Hvis du nogensinde har tænkt, at det er for mainstream at designe bygninger fra jorden og opefter, så er du åbenbart ikke den eneste.

Arkitektfirmaet Clouds Architecture Office har i hvert fald tænkt det samme, og derfor har de designet Analemma Tower, der slet ikke rører jorden.

© Clouds Architecture Office

Fra det ydre rum

Analemma Tower hænger nemlig i spænd fra kabler, der sidder fast i en asteroide. Det betyder, at bygningen skifter position og kører i et ottetal, der svinger fra ét kontinent til et andet.

Bygningen er selvfølgelig bare en idé til et design og ikke noget, der rent faktisk er i støbeskeen på nuværende tidspunkt.

Clouds Architecture Office beskæftiger sig generelt meget med luftige koncepter frem for mere realistiske designs for at skabe en oplevelse og udforske potentialet.

© Clouds Architecture Office

Umuligt design

Der er flere elementer af designkonceptet, der ikke kan lade sig gøre i dag, men netop asteroidedelen er faktisk ikke helt utænkelig.

I 2015 lykkedes det nemlig NASA at lande på en komet, og i 2021 planlægger de en mission, der skal udforske muligheden for at indfange og flytte en asteroide.

© Clouds Architecture Office

Kontorer og landbrug

Inkluderet i det vilde design er også en plan over, hvordan tårnets indre skulle benyttes. Den del, der er tættest på Jordens overflade skulle bruges til kontorer, den næste del til landbrug og ellers en del til beboelse.

Kilder: Dezeen, Popular Science

© Clouds Architecture Office