Nyt hotel i Tivoli er tegnet af BIG

Se de vilde planer for hotellet her.

© Tivoli / BIG

Nyt hotel i Tivoli

Ved Tivoli Søen skal det nye hotel "H. C. Andersen Hotel" opføres, og det er det verdenskendte danske arkitektfirma BIG, som står bag tegningerne. Den nye bygning skal udover hotel også huse både restaurant, konference-faciliteter og lejligheder.

Hoteller bliver 70 meter højt med 18 etager og bygges efter de nyste standarder for bæredygtighed:

– Ligesom københavnerne nyder Tivolis flotte lys og fyrværkeri, er det vores ønske, at det grønne eventyrtårn bliver en visuel oplevelse i form af en vertikal forlængelse af Tivolis haver, hvorfra man fx kan se ud over byen. Et nyt vartegn for Tivoli og København, der er med til at understøtte byens image som en af verdens mest grønne og bæredygtige byer, siger Lars Liebst, adm. direktør for Tivoli.

Planerne for den nye hotelbygning bærer præg af, at der er taget inspiration fra København og Tivolis lange historie. Om inspirationen til hotellet siger Bjarke Ingels:

– Som en hybrid i spændingsfeltet mellem Havens pavilloner og tårne, vil vores forslag bygge bro mellem byens historie og samtid – Rundetårn og Axel Towers – samt byens arkiv af urealiserede drømme i form af Utzons uopførte forslag til Langelinie Pavillonen. Fortid, fremtid og fantasi forenet i Carstensens Have i hjertet af København.

Nedenfor ser du visualiseringer af den planlagte hotelbygning.

© Tivoli / BIG
© Tivoli / BIG