Ny udstilling sætter spørgsmålstegn ved definitionen af den gode bolig

Med afsæt i tegnestuen Vandkunsten sætter Dansk Arkitektur Center (DAC) i ny udstilling fokus på, hvordan vi kan bo bæredygtigt uden at gå på kompromis med livsstil eller -kvalitet.

Bo Bedre bæredygtigt på DAC
© Andreas Omvik

Bo bedre - bæredygtigt

Hvad vil det sige at bo bæredygtigt, og hvor lille et boligareal skal vi ned på for at kunne forsvare antallet af kvadratmeter med god “grøn” samvittighed? Det er spørgsmål, som udstillingen Bo bedre – bæredygtigt udforsker med afsæt i Tegnestuen Vandkunstens arkitektur og værdier.

Op til 40 % af det samlede energiforbrug i Danmark kan føres tilbage til vores bygninger, så den gode nyhed er, at der er noget, vi kan gøre bedre. Fra 18. november bliver den anmelderroste udstilling Bo bedre – bæredygtigt, som startede på Utzon Center i Aalborg, taget op i endnu større skala i Dansk Arkitektur Center.

Udstillingen har fokus på Tegnestuen Vandkunstens arkitektur og værdier som bæredygtighed, genbrug, fællesskab og at bo bedre – måske på mindre plads? Flere kvadratmeter er lig med mere produktion og mere energi til opvarmning og vedligeholdelse. På udstillingen vil et helt rum være bygget op som en lille by med fælleshus, drivhus og en lejlighed for en 2 familie på kun 37 m.

Bo Bedre bæredygtigt på DAC
© Andreas Omvik

En udstilling for både store og små

Udstillingen udfordrer vanetænkningen i en sanselig og kropslig oplevelse, der viser, hvordan vi kan bo bedre bæredygtigt. Den giver gæsten en oplevelse af, at man selv kan gøre noget for at skabe en mere bæredygtig fremtid, og at det nytter at gøre noget.

Som besøgende får man konkrete forslag til, hvad man selv kan gøre derhjemme, fx for at skabe bedre vilkår for biodiversiteten i ens nærområde.

Udstillingen er også for børn, der kan gå på opdagelse i minibyen og mærke på egen krop, hvordan de vil synes om at bo i en mini-bolig med familien. For er det en nødvendighed for et godt børneliv, at alle børn har eget værelse? Ville de synes om at skulle spise aftensmad sammen med andre familier? Udstillingens tematik og scenografi inviterer både børn og voksne til at tale om og reflektere over, hvad en god bolig er for dem.