Nu åbner glasbroen, som hele verden frygter

Denne gangbro af glas er spændt ud mellem to bjergtoppe i en kinesisk naturpark. Men hele verden holder vejret – en tilsvarende bro er begyndt at krakelere ...

Den mest angstfremkaldende glasbro i verden

Nu åbner glasbroen, som hele verden står bævende af angst overfor, fortæller Dezeen.
430 meters glas og stål er spændt ud mellem to bjergtoppe i naturparken Zhangjiajie Grand Canyon i det centrale Kina.

Den israelske arkitekt Haim Dotan har hele tiden haft det 'transperante og svævende' højt på ønskelisten over features, han ønsker at give sin arkitektoniske kraftpræstation.
"En hvid bro, der forsvinder i skyerne," har han sagt om det monstrøse værk i den kinesiske natur.

Video: Glasplader begyndte at slå revner

Broen svæver 300 meter over jorden, og den snævrer ind på midten for at give et mere fascinerende perspektiv over den ufatteligt smukke natur.
I følge Dezeen kan Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge holde til 800 personer, og den er sikret på alle leder og kanter.

Men et andet sted i Kina, Yuntaishan-broen, som også har gennemsigtigt glasgulv, gik det galt sidste år (se videoen herover.
En af glaspladerne begyndte at slå revner, mens turister befandt sig på broen. Det skabte naturligvis panik, og attraktionen blev omgående lukket.
Der rapporteres da også om daglige hændelser i Zhangjiajie, hvor besøgende får angstanfald midt på broen og skal trækkes eller bæres væk.