Norsk milliardær forvandler gammel postterminal til luksushotel

Petter A. Stordalen har købt den nybarokke københavner-bygning fra 1912 og vil indrette et luksushotel, som skal gøre ham til hotelkonge i Danmark.

Postterminalen fra 1912 blev opført i fransk nybarok-stil

Norske Petter A. Stordalen kan på bedste Joakim von And-stil tage hovedspring i penge, og han investerer nu en betydelig del af sin formue på en af Københavns mest ikoniske bygningsværker, den gamle postterminal på Tietgensgade.
Sælgeren er Danica Ejendomme, som måtte af med næsten en milliard kroner, da Post Nord solgte ud.

”På et pressemøde offentliggjorde Petter Stordalen – iklædt en dannebrogsmønstret blazer – at han har købt den over 100 år gamle postterminal over for Københavns Hovedbanegård og Tivoli,” skriverFinans.

Centralpostbygningen stod færdig d. 22. september 1912. Stilen var fransk nybarok, og bygningen blev tegnet af arkitekten Heinrick Wenck, som også skabte Hovedbanegården.

Forvandlingsproces i bydelen

Det nye hotel på Tietgensgade vil efter planterne stå færdigt i 2020.
I følge Finans kommer det til at rumme cirka 380 værelser, og den aldrende terminal vil også genopstå med konferencefaciliteter, wellness og nye restaurant- og barkoncepter.
Den norske milliardær og direktør i Nordic Choice-hotelkæden anses for lidt af en excentriker, så projektet bliver spændende at følge.
Stordalen ejer i forvejen Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro og har selv udtalt, at han agter at udråbe sig selv til hotelkonge i København.

Området omkring terminalen er – som mange andre af Københavns ældre bydele – inde i en forvandlingsproces, som vil møblere helt om på hovedstaden.
Man kan sammenligne med Carlsbergs gamle grund, der allerede nu står klar som en arkitektonisk opdateret bydel.