Når arkitekturen spiller sammen med naturen

Denne bolig er designet efter omgivelserne i de californiske højdedrag, hvor den ligger. Det skaber selvfølgelig udfordringer, men de er løst med gennemført design.

Californisk hjem i ét med naturen

© Schwartz and Architecture

I Sonoma Valley i Californien ligger et hus med tilnavnet ’Box on the Rock’, bygget af Schwartz and Architecture.

Husets design har taget form efter begrænsninger i form af omgivelser og et moderat budget, og det har ført til et hus på 185 kvm med fantastisk udsigt ud over den californiske dal.

© Schwartz and Architecture

Husets design var en udfordring, da der løber underjordiske vandløb over hele grunden, og derfor måtte der skabes et dyrt pillefundament.

Det brugte en stor del af budgettet, og derfor er designet blevet mere kompakt end forventet.

© Schwartz and Architecture

'Box on the Rock'

© Schwartz and Architecture

Navnet, ’Box on the Rock’, passer godt til huset, der er dannet af to rektangulære kasser med værelser, køkken og en stue, der binder siderne sammen.

© Schwartz and Architecture

Mellem de to kasser ligger en lille, delvist overdækket terrasse, og ud mod dalen er der en større, overdækket terrasse med fantastisk udsigt ud over landskabet.

Begge terrasser giver husets beboere mulighed for at sidde ude i både skygge og sol i dagens løb.

© Schwartz and Architecture

© Schwartz and Architecture

Sparsomt interiør med store glaspartier

© Schwartz and Architecture

Husets store glaspartier gør det muligt at nyde de grønne omgivelser indefra, og glasset er vinklet, så morgensolens varme udnyttes om vinteren, mens interiøret beskyttes mod sommerens skarpe sol.

Indenfor er huset indrettet sparsomt for at skabe et mere luftigt og skarpt udtryk

© Schwartz and Architecture

© Schwartz and Architecture

Relaterede Artikler