Kvadrat HQ i Æbletoft
© Kvadrat / Nic Tenwiggenhorn

Kvadrat åbner ny visionær kunstpavilion

Det eksklusive tekstilbrand Kvadrat udfordrer balancen mellem arkitektur og kunst med åbningen af ​​The Triple Folly ved deres hovedkvarter i Ebeltoft.

Kvadrat, der er kendt for banebrydende tekstiler og fantastiske farver og mønstre, har nu åbnet en ny kunstpavilion ved deres hovedkvarter i Ebeltoft.

The Triple Folly, som bygningen hedder, er skabt i et arkitektur-og kunstsamarbejde mellem kunstner Thomas Demand og Caruso St. John Architects.

Bygningen består af tre skulpturelle volumener, der forener forskellige former for kunst, design og håndværk. Samlet skaber de en helhed, hvor de forskellige elementer komplementerer hinanden smukt.

The Triple Folly opbygning
© Kvadrat
Kvadrats Triple Folly opbygning
© Kvadrat

Tre-i-én arkitektur

Hver af pavilionens tre volumener er inspireret af papir, som er et væsentligt materiale i Thomas Demands arbejde. Det har Caruso St. John Architects fortolket ved at vælge materialer og overflader, der fanger papirets karakter og fylder bygningen med lys og skygge.

Den ene volume udgør et stueområde, den anden et mødelokale og den tredje er køkken og spisestue. Hver volume har sin egen indgang, og den besøgende vil derfor opleve forskellige former for dialog mellem kunst og arkitektur alt efter hvilken rute, der bliver valgt.

I The Triply Follys såkaldte “hat” vil de besøgende møde Rosemarie Trockels kunstværk Yes but, der består af ophængte kraftige uldtråde. Kunstværkets materialitet skaber en varm atmosfære, der også er med til at blødgøre akustikken i rummet.

Uldtråde af kunstneren Rosemarie Trockel
© Kvadrat / Nic Tenwiggenhorn

Fra telt til kunstpavilion

I sin process med at udvikle den nye bygning, lod Thomas Demand sig inspirere af Kvadrats arbejde med tekstiler og tog oprindeligt udgangspunkt i teltes materialitet og rummelighed.

Med tiden udviklede hans idé sig til visionen om en pavillon, der traditionelt bliver brugt til at byde besøgende velkommen til udstillinger og andre arrangementer. Hans tankegang blev inspireret af, at kunstprojekter i forvejen er en integreret del af kulturen i Kvadrat.

Kvadrats HQ The Triple Folly
© Kvadrat

Visionære designløsninger

The Triple Folly er i sidste ende blevet et kunstværk og en arkitektonisk perle, der i sig selv tilføjer ny kunst til det maleriske landskab omkring hovedkontoret, og er med til at repræsentere de visionære designløsninger, som Kvadrat står for.

Ved Kvadrats hovedkontor i Ebeltoft kan man i forvejen opleve værker fra berømte kunstnere som Olafur Eliasson og Roman Signer. Kunst, som alle er velkomne til at nyde på deres gåture i området.

Kvadrats hovedkontor i Æbletoft
© Kvadrat / Nic Tenwiggenhorn

LÆS OGSÅ