© Wallpaper

København er blevet kåret til årets bedste by

Stort britisk magasin priser den danske hovedstad for sin kunst, madkultur, indretningsstil, arkitektur og spændende bydistrikter.

Det engelske magasin Wallpaper Magazine har i år kåret forskellige vindere af deres Design Awards 2016. Hertil er vi så heldige, at København er blevet kåret til Årets By.

Om hovedstaden skriver magasinet:

"Den danske hovedstad bliver langsomt mere og mere udadvendt og eventyrlysten. Vesterbros Kødbyen er blevet til et kunstområde, på Nørrebro deler gourmetspisestederne gade med ølhuse og på Christianshavn er Papirøen; En frugtbar enklave af kreativitet, og New Nordic er både køkkenets og indretningens seneste bølge."

Med kåringen af København som årets by har Wallpaper Magazine lavet en byguide til København, som sælges i bogformat til læserne af magasinet.

Udover kåringen af årets by, så er der også blevet uddelt priser til årets nye bygning, det bedste plejeprodukt, årets designer, bedste modekollektioner (som er gået til Céline og Ermenegildo Zegna Couture).

Årets hotel er blevet Aman beliggende i Tokyo, Japan. Det er beliggende i den japanske hovedstads forretningsdistrikt og optager seks etager af det nybyggede Otemachi Tower. Interiøret er designet af det internationale firma Kerry Hill Architects, hvor der er blevet lagt vægt på japanske linjer, materialer og traditioner.

I dommerpanelet sad blandt andet den Oscar-vindende skuespiller Eddie Redmayne, som for nyligt indspillede filmen The Danish Girl i København. Måske forelskede han sig lidt i Danmark under sit ophold?