© Ancient Origins Net

Kirke fra 1564 genopstod midt i mexicansk sø

Beboerne i Chiapas, Mexico, fik en overraskelse, da de kiggede ud på Malpaso-dæmningen forleden. En ældgammel kirke stod pludselig midt i vandet.

Kirken stod under 30 meter vand

Kald det global opvarmning, tidernes gang, historiens evne at gentage sig selv, et mirakel måske ...
I hvert fald har internettet kogt over de seneste dage med en unik historie fra Mexico. Efter en lang tørkeperiode i Chiapas-området sank vandniveauet så kraftigt i Malpaso-dæmningen, at en kirke fra 1500-tallet pludselig stod der med klokketårn og det hele.

Associated Press kan fortælle, at kirken blev bygget i 1564, formentlig af de spanske koloniherrer, som var talrige i området. Spanierne forsøgte at omvende den oprindelige befolkning fra regnskovsområdet til kristendommen.
Man mener, at kirken mistede sin menighed efter pesten i slutningen af 1700-tallet, og senere blev den stakkels bygning overladt til sin skæbne i dæmningen.
Her lå den på 30 meters dybde i et halvt århundrede, indtil en af historiens længste tørkeperioder altså blotlagde ruinen.
Nu er den en turistattraktion af de helt store, og på den måde kan man sige, at kolonistilen har fået en oprejsning. Om ikke andet, indtil det næste voldsomme regnskyl vælter ind fra bjergene ...

Læs mere om kirkens genopståelse her