Guide: Tre urbane områder i Danmark, du skal besøge

Mange steder i landet har den urbane udvikling banet vejen for nye områder med bemærkelsesværdig arkitektur. Tag med her, og find ud af hvad der værd at besøge.

Selvom de største byer har været i rivende udvikling i flere årtier rundt omkring i Danmark, er det først over de seneste par år, at nogle af de større områder for alvor har taget form. Mange steder i landet har den urbane udvikling banet vejen for nye innovative og inspirerende områder med bemærkelsesværdig arkitektur – og det har om mulig endnu større værdi i denne tid, hvor vi er nødt til at finde det meste af vores værdi og inspiration i hverdagen i vores egne byer, fordi restriktioner og nedlukninger har begrænset vores frihed.

Nu, hvor verden åbner sig forsigtigt op igen, kan det være tid til at overveje bæredygtige måder at komme rundt i vores byer, og for mange er et el-køretøj et inspireret valg. Den kompakte, helelektriske Honda e er designet til at levere en komplet pakke. Kørsel er let med fremragende manøvredygtighed og et lavt tyngdepunkt for optimal håndtering og stabilitet – perfekt til byens gader.

Vi har samlet tre interessante byområder i Danmark som inspiration til dig – så kan du komme ud på nye eventyr.

Musikkens Hus skaber et spændende indslag på Aalborg Havnefront og huser blandt andet øvelokaler for Aalborg Symfoniorkester. Foto: Lasse Rindsborg via Undsplash

Havnefronten, Aalborg

Havnefronten i Aalborg er i rivende udvikling. Hvad der før var et travlt industrikvarter, er i dag en urban oase med særegen arkitektur i verdensklasse, restauranter og en helt unik stemning med udsigt til havnen.

Som vartegn for havnefronten toner Musikken Hus frem, tegnet af Coop Himmelb(l)au, der har skabt et dynamisk hus, der i sin udformning næsten ser ud til at være i konstant bevægelse – præcis som musikken indeni og vandet udenfor.

Tip: Langs hele Aalborg havnefront finder du forskellige el-ladestandere til din elbil, så du kan parkere tæt på det inspirerende område.

Nordhavns gamle kulkran ser ikke ud af meget, men inden i gemmer der sig en hoteloplevelse ud over det sædvanlige. Foto: Christian Werther via Unsplash

På trods af sin forholdsvis korte levetid er Isbjerget allerede blevet et nyt vartegn for Aarhus. Foto: Kristian Egelund via Unsplash

Aarhus Ø, Aarhus

Et andet urbant kvarter, der langsomt skyder op fra vandoverfladen, er i Aarhus, hvor de første bygninger står færdig i kvarteret Aarhus Ø. Blandt andre stjernearkitekten Bjarke Ingels har allerede sat sit præg på havnefronten med bygningen AARhus, mens Isbjerget dog fremstår som det mest kendte byggeri i kvarteret med sine spidse tinder og isblå balkoner.

Ambitionerne for den hastige urbane udvikling i byen holder sig dog ikke kun til den nye ø. Langs hele havnefronten bliver der etableret promenade, der skal binde bydelene sammen. Her holder kulturhuset DOKK1 blandt andet til, mens det rekreative område omkring havnebadet Bassin 7 giver mulighed for et forfriskende dyp. Så her er der masser at opleve og se.

Tip: Parkér midt på Aarhus Ø, hvor der er ladestandere til din elbil, så du kan gå rundt og opleve området i dit eget tempo.

Operahusets front i glas og stål har givet huset mange kaldenavne og delt vandene gennem tiden. Neel Rønholt elsker stedet og bruger det, når hun har brug for ny inspiration i sin travle hverdag.

På strømlinet opdagelsestur

Skuespiller Neel Rønholt finder som regel sin inspiration i den kreative kunst, men som selvudnævnt urbanit finder hun også inspiration i at udforske sin hjemby, København, og i særdeleshed Københavns Havn, hvor yndlingsbygningen er Opera Huset.

Når det kommer til at komme rundt i byen, kræver Neel Rønholt en bil, der kan følge med i hendes travle livsstil, og for nylig har hun prøvet den nye Honda e – som er mere end i stand til at følge med hende. Læs mere om den nye elbil på Honda.dk, og book en gratis prøvetur.