Fremtidens pyramider - 5 monster-bygninger

Når aliens i fremtiden lægger an til indflyvning på jorden, vil de se disse bygninger først. Det er verdens største projekter - se bl.a. Saudi-Arabiens én kilometer høje trofæ-skyskraber.

Beijing får verdens vildeste lufthavn
© Methanoia © Zaha Hadid Architects

Terminal One – så kan det ikke siges mere enkelt.
Beijings nye mastodont-lufthavn
er enorm. Den bliver verdens største og mest imponerende – et af de bygningsværker, der også ser imponerende ud fra luften.
Og hvilken arkitekt kan se løfte det? Det bliver en af verdens få kvindelige stjernearkitekter, Zaha Hadid, som giver Beijings Terminal et præg af science fiction. Den gigantiske konstruktion ligner flydende metal – et typisk signatur-træk fra Hadid's tegnestue.

Hvem har den største?
© Jeddah Economic Company/Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

Den 828 meter høje skyskraber Burj Khalifa i Dubai er et bygningsværk, som næsten er umenneskeligt glat og voldsomt.
Nu har saudi-araberne hyret den samme arkitekt, Adrian Smith, som skal sørge for at slå rekorden i Jeddah med en vanvidsbygning, der kommer til strække sig mere end en kilometer op i luften. Dermed er alle rekorder slået, og hvem mon får penthouselejligheden?

En bro til Hong Kong
© PR

Da kineserne fik Hong Kong tilbage i 1999, begyndte de at brygge på en gigantisk plan – en bro og tunneller fra Hong Kong til byen Zhuhai.
Når den gigantiske arkitektoniske kraftanstrengelse er færdig, vil byggeriet over og under vandet strække sig 50 kilometer og er dermed verdens længste.

Mekka med bling bling
© Dar Al-Handasah

Det kæmpemæssige Abraj Kudai, som åbner i 2017, bliver det hidtil største 5-stjernede hotel på kloden, og det er en seriøs opgradering af indkvarteringen for de millioner af pilgrimme, som hvert år valfarter til ørkenbyen Mekka i Saudi-Arabien.
Fire helikopterlandingspladser, 10.000 forgyldte værelser, 70 gourmet-restauranter er blot nogle af fasciliteterne.

Se flere fotos her

Chernobyls gravsted

Chernobyl i Ukraine har som bekendt ikke det bedste ry, men hvad de færreste ved, er at russerne er ved at begrave atomkraftværket ved hjælp af nogle af verdens dygtigste – og modigste - ingeniører. Reaktoren skal indkapsles i et 'sarkofag' af stål, og opgaven er ekstremt svær og farlig