Flydende arkitektur fra hele verden

Vi har fundet de 7 fineste eksempler på flydende arkitektur i hele verden. Se de fascinerende billeder!

Floating House af MOS Architects
© MOS Architects

Det fine hus flyder i søen Lake Huron i Nordamerika. Huset er bygget således, at det nemt tilpasser sig den skiftende vandstand i søen, så der aldrig kommer vand ind i huset. Det flydende hus er primært bygget af cedertræ, som både er økonomisk og holdbart.

Walden Raft af Elise Morin og Florent Albinet
© Elise-morin.com

Den flydende hytte, Walden Raft, er en kunstinstallation, som fungerer som et slags museum i den franske sø Gayme Lake. Hytten er produceret af plexiglas og træ og skal fungere som et redskab til at se naturen fra en ny vinkel.

The Thames Deckway af River Cycleway Consortium Ltd
© Thamesdeckway.co.dk

Den flydende cykelsti, The Thames Deckway, skal være med til at løse det voldsomme forureningsproblem i den engelske hovedstad London. Cykelstien er 12 km lang og løber fra Battersea i det vestlige London til Canary Wharf i det østlige. Den flydende cykelsti er designet således, at den tilpasser den skiftende vandstand i Themsen.

Floating City af AT Design Office
© AT Design Office

Den flydende ø på 10 kvadratkilometer ligger i Kina. AT Design Office blev af det kinesiske firma CCCC-FHDI hyret til at lave en flydende metropol. Byen er bygget op af en række præfabrikerede moduler, der skal sikre, at byens infrastruktur kan fungere på øen. Byen har bl.a. et flydende hotel, et underholdningssted samt transportmuligheder i form af både lystbåde og ubåde.

+ Pool af Family og PlayLab
© + Pool

Swimmingpoolen midt i New York er designet til at filtrere vand fra den omkringliggende sø gennem poolens væg. Poolen, som er formet som et kryds, er delt op i fire områder – et børneområde, et sportsområde, et lounge-område og så naturligvis et område, hvor der er rigelig at plads til at bade og svømme.

Makoko Floating School af NLÉ og arkitekt Kunlé Adeyemi
© NLÉ

Den flydende skole er placeret i den nigerianske lagune, Lagos Lagoon, og er egentlig udviklet som en prototype for afrikanske bygninger, som ikke har en optimal infrastruktur. Den flydende skole består dels af en båd og dels af et hus, som agerer skole for børn i Makokos slumkvarter.

Thames Bath af Studio Octopi
© Thamesbaths.com

Den flydende swimmingpool i Themsen i London skulle oprindeligt fyldes med vand fra floden, som nu er renere efter en ny og bedre spildevands-løsning. Nu er planerne for poolen ændret, og den vil i stedet blive fyldt op med ferskvand eller genanvendt regnvand.