Et arkitektonisk fristed for kunstneriske sjæle

Oplev det prisbelønnede arkitektoniske fristed, som kunstnere fra hele verden strømmer til for at opleve.

fristed arkitektur bæredygtighed
© byAksel

Et helt unikt byggeprojekt

I den norske flække Sørvær findes der hverken biler eller butikker, men takket være et helt unikt byggeprojekt – er stedet nu blevet et eftertragtet opholdssted for kunstnere over hele verden.

Stedet er skabt med initiativ fra musikeren Håvard Lund med tanken om, at skabe et tilflugtssted for kunstnere med plads til ro og fordybelse.

Derfor er stedet afskærmet fra den moderne civilisation, og luksussen opstår i den mægtige natur og i den spektakulære udsigt.

Arkitektur landskab norge
© byAksel

Tankerne bag projektet var, at de ville skabe noget, som kunne stå til evig tid. Det har dog haft sine udfordringer grundet beliggenheden og det usædvanlige hårde klima.

Dog har bygningen nu stået klippefast flere vintre - trods flere orkaner og nu er der ingen tvivl om, at bygningen tåler alt.

arkitektur bygning norge
© byAksel

Selve konstruktionen er beklædt med kebony træ, som langsomt forvandles fra brunt til sølvgråt, mens den tidløse elegance og de robuste egenskaber bevares.

Træet gør, at bygningen glider naturligt ind i det ur-norske landskab og frembringer en følelse af naturlig harmoni.

Resultatet taler for sig selv, og kan opleves en times sejlads fra Bodø i Norge. Find din indre kreativitet frem, og lad dig fascinere og inspirere af de utrolige omgivelser.

vindue arkitektur norge
© byAksel