Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

De kalder det verdens flotteste hus - hvad siger du?

Et anerkendt arkitekturmagasin kårer hvert år 'verdens flotteste hus'. Her er årets vinder ... Man skal kigge godt efter for at se kvaliteterne i arkitekturen.

© David Chipperfield Architects

Når man kommer tæt på, åbenbares et Børge Mogensen-hus

Tidligere vindere af Architectural Review Awards har fx været en vietnamesisk etageejendom, hvor træer gror inden i bygningen. I år er det ... et engelsk parcelhus. Ved første øjekast keder man sig. Huset ligner det, det er - et fladt parcelhus.
Men dommerpanelet, som er et af verdens mest erfarne på feltet, har selvfølgelig ikke taget helt fejl. Når kameraet først kommer tættere på, åbner huset sig som et meget enkelt, men også utrolig smukt, hjem.
Det ligger sænket ned i de bløde bakker ved Chiltern Hills, og en skøn gårdhave er ligeledes en del af den skjulte, arkitektoniske skønhed.
Arkitekten David Chipperfield har formået at kombinere søjler med et stramt og funktionelt design, der næsten minder om det, man så fra Børge Mogensens tegnestue i 50erne.

Se flere fotos fra huset her

Relaterede Artikler