Co-living - den nye måde at indrette kollektiver på

Det er svimlende dyrt at bo til leje i verdens storbyer. I New York er der imidlertid dukket et nyt begreb op, co-living, en kombination af hotelværelser og mini-lejligheder.

Høje huslejepriser giver nye løsninger
© WeLive

Det er efterhånden næsten umuligt at betale sig fra en lejlighed i verdens største metropoler, med mindre man er særdeles velhavende eller er indstillet på at bo på bagtrappen af en forfalden industriejendom.
Især er yngre mennesker ramt af de høje huslejepriser, og for studerende kan boligsøgning være den største udfordring i en tid, som burde handle om at uddanne sig.

Co-living er fremtidens boligform

Men der arbejdes med innovative løsninger, som i første omgang er dukket op i New York og London, hvor boligpriserne er skyskraberhøje.
Der er dog ingen tvivl om, at begrebet 'co-living', som denne ejendom er eksempel på, også vil sætte sit præg på danske storbyer i nær fremtid.
Organisationen og designfirmaet WeLive har skabt en ny måde at bo på i et af New Yorks kontor-kvarter, på 110 Wall Street.

Moderne kollektiv med fælles lounge og spisesal
Co-living er en hybrid – en kombination af et hotel- og lejelejligheder. Her er i følge Dezeen 200 møblerede lejligheder, og beboerne deles om spisesal, lounge, vaskeri, fitnesscenter mv. Med andre ord et moderne kollektiv, som giver beboerne mulighed for at trække sig tilbage til deres sove- og badeværelser.