Bjarke Ingels skal bygge en blågrøn flydende boligblok i Amsterdam

Amsterdam får ny karré designet af BIG og Barcode med sejlskole, husbåde og flydende haver.

Gårdhavn

BIG og Bjarke Ingels har tegnet allerede verdensberømte boligkarréer i både New York og København med vand som en vigtig medspiller. Nu står Amsterdam for tur.

Det er nemlig netop blevet offentliggjort, at BIG i samarbejde med den hollandske tegnestue Barcode skal bygge et stort boligkompleks i kanalbyen med tagterrasser, hængende haver og egen havn i gården.

Flydende haver

Med den 46.000 kvadratmeter store bygning, Sluishuis, vender Bjarke Ingels til gamle jagtmarker.

Mellem 1998 og 2001 arbejdede han med base i Rotterdam for den hollandske arkitekt Reem Koolhaas og dennes tegnestue OMA. Derfor har Bjarke Ingels et indgående kendskab til den vandnære byggekultur i det lavtliggende, kanalrige land.

Homecoming
  • "Efter at have tilbragt mine formative år som arkitekt i Holland I slutningen af det 20. århundrede føles det som en “homecoming” at få lejlighed til nu at give mit bidrag til en by, som jeg har beundret og elsket så længe," forklarer Bjarke Ingels efter offentligørelsen af visionen om Sluishuis og fortsætter:

  • "Vores Sluishuis er tænkt som en boligkarré i downtown Amsterdam, der flyder på Ij-søen og som er udstyret med alle bylivets aspekter."

Blå og grøn

Som sædvanligt hos BIG og Bjarke Ingels er der tænkt adskillige mijømæssige aspekter og livgivende aktiviteter ind i projektet.

Husbåde, en sejlskole og og flydende haver vil der også blive gjort plads til i det flydende blå miljø.

Selve boligblokken vil være klædt i grønt med mange altaner og terrasser på de skrånende boligarealer.

BIG og Barcode proklamerer ligeledes, at opførelsen af bygningen så vidt muligt vil foregå CO-2 neutralt. Ligeledes vil genanvendelige materialer blive anvendt igennem hele byggeprocessen.

Se mere om Sluishuis på BIG's hjemmeside.