Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

BIG er med til at bygge science fiction-tog i Dubai

Bjarke Ingels Group har netop indgået en aftale med myndighederne i Dubai om et bygge transportsystemet Hyperloop, der drøner gennem et rør med 1200 km/t.

© Hyperloop One

Fra Dubai til Abu Dhabi på 12 minutter

Selvfølgelig blev nyheden forelagt for pressen i verdens største bygning, Burj Khalifa i Dubai.
Her er der udsigt over nogle af klodens mest vanvittige ingeniør- og arkitekturbedrifter, og det er netop det innovative miljø og fremtidsvisionernes holdeplads, som passer det danske arkitektfirma Bjarke Ingels Group ganske glimrende.

BIG skal - i disse hæsblæsende rammer - deltage i opførelsen af Hyperloop One, som er den amerikanske superentreprenør Elon Musks hjertebarn.

  • Vi har indgået en aftale med myndighederne i Dubai om i fællesskab at forfølge muligheden for at skabe et hyperloop-netværk til passagerer og fragt i Dubai og mellem Dubai og Abu Dhabi og andre Emirater. Dette kan potentielt reducere rejsetiden fra Dubai til Abu Dhabi til 12 minutter, skriver det amerikanske selskab Hyperloop One i følge dr.dk på sin Facebook-side.

Og BIG er naturligvis med på denne lynvogn.
Firmaet har specialiseret sig i byplanlægning på et meget højt plan. Metropolerne opfattes som organismer, der skal leve godt med sin indre drivkraft, i dette tilfælde fremtidens vildeste lyntog (se videoen herunder).

Pods kastes gennem rør og fortsætter på jorden

Danske Bjarke Ingels Group er amerikanernes arkitektdarling. BIG står bag adskillige banebrydende byggerier i New York og Californien og har fået et 'øko-image' takket være firmaets tanker om grønne arealer og gårdområder i betonjungler.

Den vilde rejse i Dubai og omegn vil foregå med såkaldte 'pods', der kastes igennem Hyperloop-rørene og fortsætter på jorden, når bestemmelsesstedet er nået.

Projektet i Emiraterne forventes at stå færdigt i 2020.

Håndplukket til dig