© Hyperloop One

BIG er med til at bygge science fiction-tog i Dubai

Bjarke Ingels Group har netop indgået en aftale med myndighederne i Dubai om et bygge transportsystemet Hyperloop, der drøner gennem et rør med 1200 km/t.

Fra Dubai til Abu Dhabi på 12 minutter

Selvfølgelig blev nyheden forelagt for pressen i verdens største bygning, Burj Khalifa i Dubai.
Her er der udsigt over nogle af klodens mest vanvittige ingeniør- og arkitekturbedrifter, og det er netop det innovative miljø og fremtidsvisionernes holdeplads, som passer det danske arkitektfirma Bjarke Ingels Group ganske glimrende.

BIG skal - i disse hæsblæsende rammer - deltage i opførelsen af Hyperloop One, som er den amerikanske superentreprenør Elon Musks hjertebarn.

  • Vi har indgået en aftale med myndighederne i Dubai om i fællesskab at forfølge muligheden for at skabe et hyperloop-netværk til passagerer og fragt i Dubai og mellem Dubai og Abu Dhabi og andre Emirater. Dette kan potentielt reducere rejsetiden fra Dubai til Abu Dhabi til 12 minutter, skriver det amerikanske selskab Hyperloop One i følge dr.dk på sin Facebook-side.

Og BIG er naturligvis med på denne lynvogn.
Firmaet har specialiseret sig i byplanlægning på et meget højt plan. Metropolerne opfattes som organismer, der skal leve godt med sin indre drivkraft, i dette tilfælde fremtidens vildeste lyntog (se videoen herunder).

Pods kastes gennem rør og fortsætter på jorden

Danske Bjarke Ingels Group er amerikanernes arkitektdarling. BIG står bag adskillige banebrydende byggerier i New York og Californien og har fået et 'øko-image' takket være firmaets tanker om grønne arealer og gårdområder i betonjungler.

Den vilde rejse i Dubai og omegn vil foregå med såkaldte 'pods', der kastes igennem Hyperloop-rørene og fortsætter på jorden, når bestemmelsesstedet er nået.

Projektet i Emiraterne forventes at stå færdigt i 2020.