Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Årets smukkeste byggeri - her er de nominerede bygninger

Se de otte nominerede københavnske bygninger til den årlige publikumspris.

Publikumsprisen

De otte bygninger er nominerede i forbindelse med den årlige Bygningspræmering - denne er en tradition, der går mere end hundrede år tilbage. Københavns Kommune belønner her hvert år et smukt byggeri, gode bymiljøer og anlæg.

Du kan her se de otte nominerede bygninger til publikumsprisen. Se nederst i artiklen, hvor du kan stemme på din favorit.

Hotel Herman K

© Brøchner Hotels

Hotel Herman K

I Indre København ligger Hotel Herman K, hvis primære kendetegn er de oprindelige bronzelameller. Disse har udgjort facaden, siden den blev opført i 1963 af arkitekt Hans Christian Hansen.

Ved ombygningen har man fastholdt det rå industrielle look indenfor i hotellet og bygningens facade er forsynet med smuk filigran i kobber. Heraf skiller bygningen sig ud fra det omkringliggende københavnske arkitektur.

Kulturtårnet

© Jette Egtved, Malthe Merrild og Kulturtårnet

Kulturtårnet

Det fredede brotårn på Knippelsbro har stået i bybilledet fra 1937 - opført af arkitekt Kaj Gottlob.

Ved ombygningen af brotårnet, har man kun foretaget de helt nødvendige tilføjelser i respekt for det oprindelige. Med disse få greb har man genskabt en hel særlig oplevelse, som man ikke finder andre steder i byen.

NOMA

© Rasmus Hjortshøj, Jakob Matzen

NOMA

Den verdensberømte restaurants nye adresse ligger på Refshalevej, hvor bygningen ligger diskret i træhegnene.

Genanvendelsen af Søminedepotets oprindelige bygning - hvilken er en af Søværnets oprindelige bygninger - er noget af det helt særlige ved projektet. Udenfor er det oprindelige udseende genoprettet.

Kalvebod Fælled Skole

© Anders Sune Berg - Lundgaard og Tranberg, Dennis Lehmann - BOGL

Kalvebod Fælled Skole

Den cirkelformede skole er den første helt nye skole, som Københavns Kommune har bygget efter den nye skolereform. Skolen har Ørestad på den ene side og udsigt til græssende køer på den anden side.

Bygningen skiller sig især ud fra mængden, på grund af sit svævende glaselement i den cirkelrunde betonbygning. Denne glaselement huser skolens idrætshal.

Amaryllis Hus

© Tom Jersø og Kristian Lildholdt Hansen

Amaryllis Hus

Amaryllis Hus har lokation i et nyt byområde i Valby, hvilket er under udvikling. Bygningen medfører identitet i det nye kvarter og er tænkt sammen med omgivelserne.

Bygningen er opdelt i et tårn af 15 etager og en side bygning, der fungerer som en sammenhængende bygning. De smukke facader er af mursten i changerende tone med reliefvirkninger.

Montagehallen

© Mark Syke

Montagehallen

Montagehallen er 200 meter lang og er kendetegnet ved sin mønjerøde stålgitterkonstruktion. Montagehallen er et bevaret industribygning og har en stor betydning for områdets historie og kultur.

Med Montagehallen er der tilført et nyt byområde i Valby identitet og kategoriseres som et industrikulturelt landemærke.

Dipylon Hus

© Jens Lindhe

Dipylon Hus

I hjertet af Carlsbergbyen ligger Dipylon Huset, som tidligere har været maltsiloer i forbindelse med bryggeriet.

Ved transformationen har man bevaret de tre oprindelige, lukkede murstensfacader på bygningne samt de eksisterende søjler og betonvægge. Dette bevarer fortidens industrielle udtryk. Mens det ydre er bevaret, er det indre indrettet helt på ny med få og enkle materialer.

Dortheavej

© Rasmus Hjortshøj

Dortheavej

Med sin slyngende form og et varieret facadeudtryk fungerer dette almene boligbyggeri som et smukt arkitektonisk element i bybilledet på Dortheavej i Nordvest.

Bygningen er et fint eksempel på, at en meget begrænset økonomi stadig kan føre til smuk og praktisk boligbyggeri.

Læs mere om de nominerede bygninger her.

Du kan også selv afgive din stemme til den bygning, du mener skal vinde publikumsprisen. Det er muligt at stemme indtil d. 8 april 2019. Du kan afgive din stemme lige her.

Relaterede Artikler