Stem på årets smukkeste byggeri - se de nominerede bygninger her

Se de otte nominerede københavnske bygninger til den årlige publikumspris.

Publikumsprisen

De otte bygninger er nominerede i forbindelse med den årlige Bygningspræmering - hvilket er en tradition, der går mere end hundrede år tilbage.

Københavns Kommune belønner her hvert år et smukt byggeri, gode bymiljøer og anlæg.

Du kan her se de otte nominerede bygninger til publikumsprisen. Se nederst i artiklen, hvor du kan stemme på din favorit.

Upcycle Studios
© Foto: Mikkel Strange og Rasmus Hjortshøj - COAST

Upcycle Studios, Ørestad Syd

Et pionerprojekt bestående af 20 rækkehuse bygget af upcyclede materialer.

I byggeriet er der kun brugt rene materialer som beton, træ, glas og stål, altså ingen maling, fuge eller gipsplader.

Elementerne er overskudsmaterialer, som ikke er tilført efterfølgende behandling. Det giver byggeriet et ærligt og karakterfuldt udtryk, som skaber et anderledes og varieret udbud af boligtyper i København.

Klarahus Produktionskøkken De Gamles By
© Foto: Rozbeh Zavari

Klarahus Produktionskøkken, De Gamles By

En tilbygning til et eksisterende plejehjem, som munder ud i at være et sympatisk projekt, fordi det værner om et fællesskab, hvor ældre kan spise måltider og få sanselige oplevelser ved rummet går i et med naturen.

Den transparente tilbygning med de store glaspartier og vertikale grønne beplantning skaber liv. Der er en god visuel kontakt mellem inde og ude, hvilket skaber gode oplevelser for både beboere, ansatte og forbipasserende.

Grøndalsvængets Skole
© Foto: Torben Eskerod, JJW Arkitekter

Grøndalsvængets Skole

En udvidelse og helhedsrenovering af en eksisterende folkeskole. Der er bevaret åbenlyse oprindelige kvaliteter, men bygningen er opgraderet funktionelt til at rumme elever og lærer.

De nye funktioner er kulmineret i et frirum og naturen er sat i spil, hvor forskydninger og nicher mellem bygningerne, kan udnyttes til opholdsrum, hvor børnene kan samles og trække sig tilbage.

Den arkitektonisk kvalitet ses også i facaderne, hvor der er brugt genbrugstegl med fine detaljer og stoflige kvaliteter.

Christiansborg Områdesikring, Christiansborg Slotsplads
© Foto: GHB landskabsarkitekter

Christiansborg Områdesikring, Christiansborg Slotsplads

Et byrumsprojekt, som formår at skabe en artkitekturisk løsning på at sikre området om Slotspladsen, ved en perlerække af granitkugler, som er placeret i et cirkelslag.

Tre steder bliver perlerækken brudt af stålpullerter, så officielle køretøjer fortsat kan lukkes ind på pladsen. Granitkuglerne er med at at skabe et fleksiblet og uformelt byrumsmøbel.

CPH Village Refshaleøen
© Foto: Astrid Maria Rasmussen

CPH Village, Refshaleøen

På Refshaleøen er der opført midlertidige studieboliger i containere. En unik placering, hvor byggeriets kvalitet, og havnens materialer er brugt som en æstetisk tematik.

Det fungerer som minimalboliger, hvor toilettet deles af to boliger, og øvrige faciliteter er placeret i et fælleshus, hvor der er fællesspisning og debatarrangementer.

Fælleshuset er et fleksibelt rum, der generer liv og området bidrager til et levende miljø. Hvor det er tanken, at containerboligerne skal kunne skilles ad og flyttes til et nyt sted.

Elefanthuset, De Gamles By
© Laura Stamer

Elefanthuset, De Gamles By

Det er ikke til at spotte udefra, at Elefanthuset er omdannet til et nyt aktivitetscenter og mødested for kræftramte mænd.

Bygningen er respektfuld bevaret med en flot balance mellem det eksisterende hus og de tilføjede elementer.

Hotel Ottilia, Carlsberg
© Foto: Jens Lindhe

Hotel Ottilia, Carlsberg

De karakterfulde og ikoniske Carlsberg bygninger er transformeret til et hotel med konferencefaciliteter og restaurant.

Der er ikke rørt meget ved det eksisterende beton byggeri udefra, og indvendigt er flere industrielle funktioner bevaret, og kombineret med moderne tilføjelser.

Det spændende og unikke ved dette hotel er historien, og de kvaliteter hotellet får ved med sig, ved ikke at bygge det fra bunden.

Skt. Kjelds Plads og Bryggervangen, Østerbro
© Foto: SLA og Mikkel Eye

Skt. Kjelds Plads og Bryggervangen, Østerbro

Nyskabt og modigt byrumsprojekt, hvor klimaet er for øje. Det er en oase midt i byen, som indbyder til nye måder at færdes på.

I alt 9.000 m2 asfalt er omlagt til grønne byrum med vild natur, og de 586 nye træer er foruden et æstetisk element også centrale for kvarterets sikring mod skybrud.

Projektet nedsætter trafikstøjen, samtidig med at det taler ind i tidens grønne tendenser.

Sådan stemmer du

Læs mere om de nominerede bygninger her.

Du kan også selv afgive din stemme til den bygning, du mener skal vinde publikumsprisen. Det er muligt at stemme indtil d. 27 april 2020. Du kan afgive din stemme lige her.