Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

7 utrolige arkitekttegnede skønheder i København

Verdensklasse arkitektur behøver man ikke rejse langt for at finde. Bare i København finder du massevis af interessante bygninger, som er synet værd.

arkitektur guide københavn skuespilhuset

© Peter Funch

Det Kongelig Teater, Skuespilhuset

Her kan du nyde en formidabel forestilling, en gastronomisk oplevelse, en god kop kaffe eller en frisk cocktail i baren udenfor. Det smukke hus er tegnet af de danske arkitekter Boje Lundgaard og Lene Tranberg.

arkitektur guide københavn kollegie tietgen

© Sten Lange, Alexander Amundsen, Julie Henriksen, Hans Ole Madsen

Tietgenkollegiet

Det særprægede kollegie med den dynamiske facade huser 360 lejemål, og er yderst populært. Populariteten opstår både på baggrund af dets fantastiske beliggenhed ved to af byens universiteter, og videre fordi et af kollegiets kendetegn er et tæt forhold mellem det private og fælles rum. Den interessante cirkulære bygning er udtænkt og tegnet af Lundgaard og Tranberg, og udmærker sig gennem både dens konstruktion og udsmykning.

arkitektur guide københavn vor frelsers kirke

© Stig Nygaard/Flickr

Vor Frelsers Kirke

Den smukke kirke med sit spiralsnoet spir hører til på Christianshavn i København, og blev indviet i 1752. Det guldbeklædte spir er en ikonisk del af Københavns skyline. Bag den gamle kirke står både Lambert van Haven og Lauritz de Thurah, som supplerede hinanden i byggeriet, og til sidst fik den smukke kirke færdig.

arkitektur guide københavn superkilen nørrebro

© BIG

Superkilen

Den spektakulære plads er designet af Superflex i samarbejde med den danske arkitektgruppe BIG. Parken på Nørrebro består af tre dele: Den røde plads, den sorte plads og et grønt område. Hver del tilbyder noget særligt, og parken som helhed hylder Nørrebros etniske mangfoldighed.

arkitektur guide københavn operaren

© Lars Schmidt

Det Kongelige Teaters Operahus

Den smukke opera er tegnet af den danske arkitekt Henning Larsen, og var en gave fra A. P. Møller og Hustru Chastine Møller til det danske folk. Og hvilken gave!

arkitektur guide københavn 8tallet

© Kristoffer Trolle/Flickr

8TALLET

Dette spektakulære boligbyggeri, der er tegnet af Bjarke Ingels Group, BIG, huser både café, restaurant og 476 lejligheder i forskellige størrelser. I 2011 blev 8TALLET kåret til verdens bedste boligbyggeri ved World Architecture Festival.

arkitektur guide københavn den sorte diamant den kongelige bibliotek

© Karsten Bundgaard

Den Sorte Diamant, Den Kongelige Bibliotek

Dette smukke bibliotek er en af Københavns mest genkendelige bygninger, med de skrånede, blanke ydervægge, hvor både vandet og himlen kan spejle sig. Det er tegnet af arkitektgruppen Schmidt, Hammer & Lassen.

Relaterede Artikler