7 utrolige arkitekttegnede skønheder i København

Verdensklasse arkitektur behøver man ikke rejse langt for at finde. Bare i København finder du massevis af interessante bygninger, som er synet værd.

Det Kongelige Teater
© Det Kongelige Teater

Det Kongelig Teater, Skuespilhuset

Her kan du nyde en formidabel forestilling, en gastronomisk oplevelse, en god kop kaffe eller en frisk cocktail i baren udenfor. Det smukke hus er tegnet af de danske arkitekter Boje Lundgaard og Lene Tranberg.

Adresse Sankt Annæ Pl. 36, 1250 København

Læs mere om bygningen her

Tietgenkollegiet - berømt 'brutalisme'

Tietgenkollegiet

Det særprægede kollegie med den dynamiske facade huser 360 lejemål, og er yderst populært. Populariteten opstår både på baggrund af dets fantastiske beliggenhed ved to af byens universiteter, og videre fordi et af kollegiets kendetegn er et tæt forhold mellem det private og fælles rum. Den interessante cirkulære bygning er udtænkt og tegnet af Lundgaard og Tranberg, og udmærker sig gennem både dens konstruktion og udsmykning.

Adresse Rued Langgaards Vej 10, 2300 København

Læs mere om kollegiet her

© Ib Rasmussen

Vor Frelsers Kirke

Den smukke kirke med sit spiralsnoet spir hører til på Christianshavn i København, og blev indviet i 1752. Det guldbeklædte spir er en ikonisk del af Københavns skyline. Bag den gamle kirke står både Lambert van Haven og Lauritz de Thurah, som supplerede hinanden i byggeriet, og til sidst fik den smukke kirke færdig.

Adresse Sankt Annæ Gade 29, 1416 København

Læs mere om kirken her

arkitektur guide københavn superkilen nørrebro
© BIG

Superkilen

Den spektakulære plads er designet af Superflex i samarbejde med den danske arkitektgruppe BIG. Parken på Nørrebro består af tre dele: Den røde plads, den sorte plads og et grønt område. Hver del tilbyder noget særligt, og parken som helhed hylder Nørrebros etniske mangfoldighed.

Adresse Nørrebrogade 210, 2200 København

Operahuset - 'Larsens Landmark'

Det Kongelige Teaters Operahus

Den smukke opera er tegnet af den danske arkitekt Henning Larsen, og var en gave fra A. P. Møller og Hustru Chastine Møller til det danske folk. Og hvilken gave!

Adresse August Bournonvilles Passage 2, 1055 København K

Læs mere om operahuset her

8TALLET
© 8TALLET

8TALLET

Dette spektakulære boligbyggeri, der er tegnet af Bjarke Ingels Group, BIG, huser både café, restaurant og 476 lejligheder i forskellige størrelser. I 2011 blev 8TALLET kåret til verdens bedste boligbyggeri ved World Architecture Festival.

Adresse Robert Jacobsens Vej 60-88 og Richard Mortensens Vej 63-81, 2300 København S

Læs mere om bygningerne her

Den Sorte Diamant
© Laura Stamer / Den Sorte Diamant

Den Sorte Diamant, Den Kongelige Bibliotek

Dette smukke bibliotek er en af Københavns mest genkendelige bygninger, med de skrånede, blanke ydervægge, hvor både vandet og himlen kan spejle sig. Det er tegnet af arkitektgruppen Schmidt, Hammer & Lassen.

Adresse Søren Kierkegaards Pl. 1, 1221 København K

Læs mere om biblioteket her