Anretning af en varm kakao toppet med flødeskum og drysset med hvid chokolade og lakrids.
© Cake Living

Yes - vi skal have kakao! Med lakrids, flødeskum og hvid chokolade...

Giv din gamle vante varme kakao en livgivende opstrammer med lakridspulver og revet hvid chokolade. Se her, hvor let det er.

Kakao med flødeskum og andre lækkerier

Kakao med flødeskum er en sikker vinder. Det kan både være, når vejret er koldt og kedeligt, men også når man bare er tørstig for sjov.

Der er dog ingen, der siger, at man skal begrænse sig til kun de to ingredienser. Det er altid en god idé lejlighedsvis at variere med andre smagssensationer. Det har madbloggeren Sena Bakiral fra cakeliving.com gjort i sin flødeskumskakao med lakrids og hvid chokolade.

Både lakrids og hvid chokolade er også sikre vindere og samtidig trendy guest stars i mange af tidens opskrifter fra de bedste madskribenter og gourmetkokke. Som pynt på kakaoen er begge ingredienser også særdeles velegnede på grund af den måde, de langsomt drysser ned og giver smag til den varme kakao.

Opskriften fra Cake Living her nedenfor er tænkt og skrevet til ét krus kakao.

Varm kakao med flødeskum, lakrids og hvid chokolade.
© Cake Living

Ingredienser i lakridskakaoen

2 dl mælk
1 spsk. kakaopulver. (Sørg for, at det er den uden sukker...)
1/2 spsk. sukker (Det er nemlig her, sukkeren kommer til. Smag til efter behag)
1/2 tsk. lakrids i pulverform (rålakrids)
1/2-3/4 dl piskefløde
Hvid chokolade hakket til drys

  • Tag en kasserolle frem og hæld mælken, sukkeret, kakaopulveret og lakridsen ned i den. Varm den langsomt op under omrøring. Du er færdig, når sukkeret er smeltet, og kakaoen har den ønskede temperatur. Sørg for, at det er, inden mælken koger op...
  • Pisk fløden stiv til flødeskum. Hak den hvide chokolade. Hæld den varme kakao op i et glas eller et krus. Fordel piskefløden oven på kakaoen. Drys lakridspulveret hen over flødeskummet, og fordel den fint hakkede, hvide chokolade på flødeskummet.

Prøv også Sena Bakirals fristende opskrift på Lime Curd. Find opskriften her.